Amalija Rodrigez – kraljica fada – 2. avgust 2003.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 17:25, Prvi program RTS-a

Portugalka Amalija Rodrigez bila je i ostala kraljica fada. Proslavila je svoju zemlju širom sveta i doprinela njenom imidžu više no sve turističke atrakcije i plaže ove prelepe zemlje. Žena neverovatne vitalnosti i talenta čiji glas i dan-danji pleni ljubitelje fada – muzike koja peva samo o istini i osećanjima – Rodrigezova je ostala ikona zaljubljenika u njen glas.

Niko je nije nasledio jer, kažu, nije ni mogao. Redak je bio takav spoj emocija, glasa i izražajnosti na sceni kakav je imala Amalija. Nije volela publicitet, tačnije, mrzela ga je. Imala je privatnost na kojoj su joj mnogi zavideli.

Boraveći u Lisabonu samo dva dana, Mira Adanja-Polak sasvim slučajno, zahvaljujući spletu srećnih okolnosti, biva pozvana u kuću Amalije Rodrigez i snima poslednji intervju sa ovom kraljicom fada. Postoji pretpostavka da je već tada Amalija Rodrigez, obolela od teško izlečive bolesti, znala da neće još dugo živeti. Kada je umrla, za njom je žalila čitava Portugalija.

Više o emisijama „Ekskluzivno“ u julu i avgustu 2003.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Amalija Rodrigez – kraljica fada – 2. avgust 2003.”

  1. Hvala za poslednje trenutke iz Amalijinog života. Amalia je ostavila nezaboravan trag u mome životu. Amalia i kasnije Carlos do Carmo su uspeli da kroz fado izraze svu dubinu fatalnosti i bola portugaskog duha.
    Amalia, Barco negro, Estranha forma da vida,
    Partir e morrer um pouco
    melem su u najtežim trenucima života.

    Odgovori

Ostavite komentar