Dan Tana – Dobrivoje Tanasijević – 30. april 2006.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Emisija o Dan Tani, koji je nekada bio Dobrivoje Tanasijević, rezultat je višegodišnjeg istraživanja i dokazivanja da ovaj čovek, poreklom iz Čibutkovice, nije samo kafedžija, vlasnik restorana i avanturista.

Od kada je sredina počela da vrednuje lične kontakte i dobar zalogaj, najsigurniji prolaz do nečijeg srca, pa i uma – Dan Tana biva shvaćen i prihvaćen na poseban način.

Poznanstva i prohodnost do najužih i najzatvorenijih američkih i evropskih krugova – omogućili su ovom neposrednom čoveku da lakše tumači ljude, čak i kada su za tumačenja teško gradivo. U Los Anđelesu, gde živi ili, bolje reći, tvrdi da stanuje, u posedu je samo jednog malog apartmana u kom prespava nakon svoje ture golfa i obilaska svog restorana. Ako nije tu, osoblje će vas sa čuđenjem upitati: „Zar ga niste sreli, upravo je izašao?“. A kada nije u Los Anđelesu, Dan Tana je u Beogradu, u restoranu „Madera“, gde raspravlja o fudbalu. Imao je i svoj klub u Engleskoj, a sada je predsednik Međunarodnog komiteta Fudbalske federacije SCG. Član je i Američke akademije za filmsku umetnost i nauku od 1999. godine.

Da li ga neko stvarno poznaje? O tome Mira Adanja-Polak ne može da sudi jer Dan Tana ima mnogo talenata i ćudi.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar