Dokaz ljubavi – Peđa Mijatović – 17. april 2005.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Proslavljeni fudbaler Peđa Mijatović naš fudbal je svojom igrom doveo u žižu interesovanja i svetske javnosti postigavši presudni gol za „Real Madrid“ na utakmici sa „Juventusom“; tim golom je, posle 30 godina, „Real Madrid“ dospeo do Kupa šampiona. Danas „Rael Madrid“ čuva kopačku Peđe Mijatovića u svom muzeju u Madridu. Slavni fudbaler sada živi u Španiji, gde je još uvek okružen poštovanjem i divljenjem.

U svom domu u Valensiji, u svoj svojoj zrelosti, on govori o životu, u kom je sagledao i gorčinu i sreću jedne karijere.

Sa svojom ženom Anetom Mijatović živi mirnije i drugačije, okružen decom: sinom Andrejom iz prvog braka i ćerkama, Nađom, Ninom i Lolom. Mlađi sin iz prvog braka, Luka, živi sa majkom u Beogradu. Dok je bio u žiži svoje igračke slave, nije uvek mogao da odmeri šta je u životu bitno, ali ga je rođenje sina Andreje, koji je oboleo, dovelo do suštine životnih vrednosti. O tome Mijatović govori Miri Adanji-Polak u svom domu u Španiji.

Neverovatna je iskrenost i autentičnost priče ovog mladog čoveka koji istine o životu saznaje rano i stavlja ih na teg ličnog suda o svemu oko sebe. U razgovoru sa Peđom Mijatovićem novinar dobija potpuno drugačiji utisak od onog koji je Peđa ostavljao dok je aktivno igrao fudbal. Njegova životna priča duboko je potresna i čini da na život ljudi koji su se vinuli u sfere velikih karijera i javnosti gledamo drugačije. Sada Predrag Mijatović u svom novom poslu plasira mlade talentovane igrače po klubovima Evrope i Amerike, predajući im svoje znanje i kontakte.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar