Dokaz ljubavi – Peđa Mijatović – 25. jul

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, prvi program RTS-a

Proslavljeni fudbaler Peđa Mijatović naš fudbal je svojom igrom doveo u žižu interesovanja i svetske javnosti, postigavši presudni gol za "Real Madrid" na utakmici sa "Juventusom"; tim golom je, posle 30 godina, "Real Madrid" dospeo do Kupa šampiona. Danas "Rael Madrid" čuva kopačku Peđe Mijatovića u svom muzeju u Madridu.

Slavni fudbaler je u vreme snimanja emisije živeo u Španiji, gde je uvek bio okružen poštovanjem i divljenjem. U svom domu u Valensiji, u svoj svojoj zrelosti, govori o svom životu, u kom je sagledao i gorčinu i sreću jedne karijere.

Sa svojom ženom Anetom Mijatović živeo je tada mirnije i drugačije, okružen decom: sinom Andrejom iz prvog braka i ćerkama, Nadom, Ninom i Lolom. Mlađi sin iz prvog braka, Luka, živeo je tada s majkom u Beogradu.

Dok je bio u žiži svoje igračke slave, Peđa Mijatović nije uvek mogao da odmeri šta je u životu bitno, ali ga je rođenje sina Andreje, koji je oboleo, dovelo do suštine životnih vrednosti. O tome on govori Miri Adanji-Polak u svom domu u Španiji.

Uvek je bio divan otac svojoj deci, a nedavni gubitak bolesnog sina Andreje duboko ga je pogodio.

Neverovatna je iskrenost i autentičnost priče ovog mladog čoveka koji istine o životu saznaje rano i stavlja ih na teg ličnog suda o svemu oko sebe. U razgovoru sa Peđom Mijatovićem novinar dobija potpuno drugačiji utisak od onog koji je Peđa ostavljao dok je aktivno igrao fudbal.

Njegova životna priča duboko je potresna i čini da na život ljudi koji su se vinuli u sfere velikih karijera i javnosti gledamo drugačije.

Sada Predrag Mijatović u svom novom poslu plasira mlade talentovane igrače po klubovima Evrope i Amerike, predajući im svoje znanje i kontakte.

Gledaćete u toku leta 2009.

https://www.youtube.com/v/6ZhVbFh2Va8

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar