Gledati unapred – 3. jun 2018.

„Mira Adanja-Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Znamo da strani investitori dolaze u Srbiju, a manje smo upoznati sa srpskim investicijama u inostranstvu. Investicija koja je privukla pažnju, iako bez nekog posebnog publiciteta, čak se može reći da se i ne zna mnogo o tome – jeste veliko ulaganje u hotele MK grupe u Sloveniji i Hrvatskoj.

Kempinski Palas Portorož i Kempinski Hotel Adriatik

Već tradicionalni i u svetu poznat hotel Palas od 1910. godine predstavljao je biser Jadranske obale, gde su dolazila gospoda iz Austrougarske i Italije da se okrepe i leče. Odnedavno je ovo zdanje postalo Kempinski Palas Portorož, koji je restauriran po svim svetskim standardima i zahtevima očuvanja istorijske baštine i tako postao jedno od najatraktivnijih ulaganja srpskog biznisa.

Tomislav Hrala, direktor Kempinski Palas Portorož i Kempinski Hotel Adriatik

Ohrabreni mogućnošću proširenja biznisa i ulaganja, dodatno je uloženo dosta novca i u jedan od najvećih hotelskih kompleksa u Hrvatskoj u Savudriji.

Kempinski Palas Portorož i Kempinski Hotel Adriatik

Danas ova dva velika kompleksa pod imenom Kempinski predstavljaju najveće srpsko ulaganje u Sloveniji i Hrvatskoj – oko 100 miliona evra.

Kažu da je u biznisu najvažnija vizija i mogućnost dobrog predviđanja, što potvrđuje i Nikola Avram, jedan od vodećih ljudi MK grupe, koji je skijališta na Kopaoniku doveo do jedne od najtraženijih destinacija tokom zime, da bi ovih dana otvorio i luksuzni hotel Šeraton u Novom Sadu, prvi hotel velikog brenda koji nije otvoren u glavnom gradu neke države.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar