Glumica iz džet-seta Marisa Berenson – 9. maj 2009.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:15, prvi program RTS-a

Susret sa Marisom Berenson u Parizu pretvoren je u dokumentarnu emisiju o njenom životu.

Ovu neobičnu glumicu Mira Adanja-Polak kao mlad novinar prvi put sreće u Beogradu, gde sa njom pravi i prvi intervju na kauču Sigmunda Frojda, čiji je život rekonstruisan u istoimenom filmu koji je sniman u Beogradu.

Marisa Berenson ostvarila je niz zapaženih uloga: u „Bari Lindonu“, „Kabareu“…

Potiče iz aristokratske porodice; ujak joj je bio čuveni kolekcionar i kritičar Bernard Berenson, a tetka čuvena modna kreatorka Elsa Skijapareli i rivalka čuvene Koko Šanel. Marisa je ćerka uglednog američkog diplomate koji je u vreme Tita službovao i u Beogradu, pa ga je Marisa često posećivala.

Pre dolaska na film, bila je top-model šezdesetih. I pored protivljenja roditelja da ode u glumice, ostvarila je zapaženu karijeru.

Mira Adanja-Polak Marisu Berenson sreće ponovo u Parizu, gde u čuvenom klubu „La Kantin“ ima svoj šou.

Intervju je sniman u Marisinom pariskom stanu, gde ona govori o mnogim stvarima iz svog života i sa Mirom Adanjom-Polak evocira uspomene. Govori o pogibiji svoje sestre u terorističkom napadu na Njujork 11. septembra koja je bila u jednom od kobnih aviona.

Priča ove proslavljene i neobične glumice zaista je posebna jer gledalištu daje mogućnost da upozna Marisu Berenson van sveta glamura i filmskog platna, kada se ne reklamira film i kada se jedna osoba takvog renomea prikazuje onakva kakva u suštini i jeste.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar