High blue – visoko plavo – 11. septembar 2005.

Serija "Ekskluzivno", nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Emisija donosi priču o Jelici Matić, mladoj ženi koja je postala pilot u Americi. Majka Jelice Matić napisala je pismo Miri Adanji-Polak o tome da ima ćerku u Americi koja je pilot, ali da u Ledincima, malom mestu gde njena porodica živi, u to niko ne veruje. Želela je da se o tome napravi jedna reportaža, kako bi svima pokazala svoju ćerku, pilota na Havajima.

Mira Adanja-Polak pomislila je da će Jelica, ako je uspela da postane pilot u Americi, naći i mogućnost da pošalje video-snimak u kom će ispričati svoju životnu priču i pokazati sebe u letelici. Tako se i dogodilo.

Jelica Matić, pilot u Americi, prikazana je u jednoj od emisija "Mira Adanja-Polak i Vi". Na snimku se videla vedra lepa devojka koja svoj posao pilota-instruktora radi s puno ljubavi. Nakon izvesnog vremena, Mira Adanja-Polak je saznala da je Jelica Matić doživela avionsku nesreću, koju su oba putnika koje je vozila preživela samo zahvaljujući njoj.

Sletela je malim turističkim avionom na nepristupačan deo Havaja, pokriven lavom, i uspela da dopuzi do mesta gde je mobilni telefon imao signal i potraži pomoć. Američka televizija je iz dana u dan izveštavala o hrabrom gestu Jelice Matić, koja je, i sama ozbiljno povređena, s teškim opekotinama, spasla svoje putnike. Prenesena je u bolnicu zajedno sa putnicima, koji su inače bili turisti na Havajima. U bolnici se oporavila i tako oporavljena i zalečena došla u roditeljski dom u Ledince, gde je autor emisije prvi put i lično sreće. Tada Jelica Matić prvi i jedini put govori o nesreći o kojoj su američki mediji izveštavali odajući joj priznanje za požrtvovanost i hrabrost pri spasavanju putnika i izbegavanju veće tragedije.

Više o emisijama iz serije "Ekskluzivno" koje će se emitovati u toku leta 2005.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar