High blue – visoko plavo – 5. decembar 2004.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

To je priča o Jelici Matić, mladoj ženi koja je postala pilot u Americi. Majka Jelice Matić napisala je pismo Miri Adanji-Polak o tome da ima ćerku u Americi koja je pilot, ali da u Ledincima, malom mestu gde njena porodica živi, u to niko ne veruje. Želela je da se napravi jedna reportaža, kako bi svima pokazala svoju ćerku, pilota na Havajima.

Mira Adanja-Polak je pomislila da će Jelica, ako je uspela da postane pilot u Americi, naći i mogućnost da pošalje video snimak u kom će ispričati svoju životnu priču i pokazati sebe u letelici. Tako se i dogodilo.

Jelica Matić, pilot u Americi, prikazana je u jednoj od emisija „Mira Adanja-Polak i Vi“. Na snimku se videla vedra lepa devojka koja svoj posao pilota-instruktora radi s puno ljubavi. Nakon izvesnog vremena, Mira Adanja-Polak je saznala da je Jelica Matić doživela avionsku nesreću, koju su oba putnika preživela samo zahvaljujući njoj.

Sletela je malim turističkim avionom na nepristupačan deo Havaja, pokriven lavom, i uspela da dopuzi do mesta gde je mobilni telefon imao signal i potraži pomoć. Američka televizija je iz dana u dan izveštavala o hrabrom gestu Jelice Matić, koja je, i sama ozbiljno povređena, s teškim opekotinama, spasla svoje putnike. Prenesena je u bolnicu zajedno sa putnicima, koji su inače bili turisti na Havajima. U bolnici se oporavila i tako oporavljena i zalečena došla u roditeljski dom u Ledince, gde je autor emisije prvi put i lično sreće. Tada Jelica Matić prvi i jedini put govori o nesreći o kojoj su američki mediji izveštavali odajući joj priznanje za požrtvovanost i hrabrost pri spasavanju putnika i izbegavanju veće tragedije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar