Iduća godina biće bolja – 22. jul 2018.

 21.07.2018
Autor: Mira Adanja-Polak

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Kada su se sreli Seka Nikolić i Don Mekalok, nisu verovali da će im se dogoditi ljubav na prvi pogled i da će tu svoju ljubav potvrditi kucanjem čaša u Irigu. Seka Nikolić je već dugo radila kao bioenergetičar u Londonu, a Don u Britanskim jedinicama za antiterorizam i u obezbeđenju kraljevske porodice.

Seka Nikolić, koja ima svoju kliniku u Londonu, gde su joj pacijenti mnoge poznate ličnosti iz sveta politike, biznisa i umetnosti – podržala je ideju svog supruga da ostvari svoju večitu želju – da se bavi vinima.

award certificate

Slušajući svoju ženu koja je ostala vezana za Srbiju, Don Mekalok odlučuje da kupi vinograde u Irigu i započne proizvodnju vina bez ikakvih veštačkih dodataka. Oduvek je želeo da proizvede pravo prirodno vino i da kontroliše njegovu proizvodnju. Pre svoje odluke da kupi vinograd u Srbiji, učio je dve godine o vinima na Novom Zelandu.

Don with winning bottle

Mnogi su smatrali skoro nemogućom njegovu misiju, da bi nedavno dobio najviša međunarodna priznanja u svetu, a ovih dana i u Beogradu. Stručnjaci i sudije iz inostranstva dodelili su mu priznanje za najbolje vino u ovoj godini. Vina Don Mekoloka već se uveliko prodaju u Engleskoj. Dokazao je svojom uporonošcu i vizijom da samo treba istrajati i ne odustajati.

Životni put ovog bračnog para koji živi u Londonu, Novom Sadu, Irigu i Španiji jeste i razlog dokumentarnog zapisa.

Don wine shoot

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.