Kako sam odbio Diora – Aleksandar Joksimović – 14. januar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.20

U vreme brzih promena informacija, dogaђaja koji traju kratko – otiћi u dom Aleksandra Joksimovica je lekovito. Shvatite da postoje trajne vrednosti, da postoje seћanja i da vraћanje na njih moжe da pomogne u traжenju pravog
puta u svakom zanimanju, kao i u umetnosti.

Od momenta kada je Aleksandar Joksimović 1967. godine prikazao svoju prvu kolekciju visoke mode „Simonidu”, nizao je sve samo uspehe.

Moskvu i Pariz 1969. godine osvaja svojom kolekcijom „Prokleta Jerina” i dobija ponudu da postane kreator modne kuće „Dior”. Slede Rim, Njujork…

Odmeravanje snage i talenta sa svetom uvek je preporučljivo i korisno, ali unutrašnji glas je važan za unutrasnji mir i zato Aleksandar Joksimović ostaje ovde.

Intervjue nerado daje i stalno ističe da on nije više važan i da je sve već rečeno, a intervjua je tako malo, a dokaza velike karijere tako mnogo.

Njegove modele nosile su mnoge slavne ličnosti kod nas i u svetu, a kreirao je i za Jovanku Broz.

Prvi put posle skoro dvadeset godina Aleksandar Joksimović pojavljuje se u emisiji „Mira Adanja Polak – Ekskluzivno“.

Aleksandar Joksimovich, modni kreator

“Kada sam Aleksandra Joksimovića ponovo srela, posle dvadesetak godina, bio je isti… nasmejan, smiren i još uvek mišljenja da svako istupanje u javnosti nema nekog posebnog smisla jer se ionako već dugo ne bavi modom.

Došla sam u njegov dom pun uspomena, držala sam šešir u rukama koji mi je odavno poklonio i koji je postao moj zaštitni znak kada god sam snimala na vetru.

Razgovarali smo dugo i tako je nastao ovaj ekskluzivni intervju dat pred kamerama posle dvadeset godina nakon izložbe u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, posvećene njemu, a na čije otvaranje nije ni otišao. Nikada nije voleo gužvu jer mu, kako je rekao, ne prija.

Izgleda lepo, a godine mu nisu oduzele otmenost, skromnost, odmerenost i svojevrsni šarm. Uopšte se nije promenio. Danas ima 82 godine”, ovako Mira Adanja Polak opisuje svoj susret sa proslavljenim modnim kreatorom.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar