Kako sam odbio Diora – Aleksandar Joksimović – 16. april 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 14.59

Od momenta kada je Aleksandar Joksimović 1967. godine prikazao svoju prvu kolekciju visoke mode „Simonidu”, nizao je sve samo uspehe.

Moskvu i Pariz 1969. godine osvaja svojom kolekcijom „Prokleta Jerina” i dobija ponudu da postane kreator modne kuće „Dior”. Slede Rim, Njujork…

Njegove modele nosile su mnoge slavne ličnosti kod nas i u svetu, a kreirao je i za Jovanku Broz.

Prvi put posle skoro dvadeset godina Aleksandar Joksimović pojavljuje se u emisiji „Mira Adanja Polak – Ekskluzivno“.

Aleksandar Joksimovich, modni kreator

“Kada sam Aleksandra Joksimovića ponovo srela, posle dvadesetak godina, bio je isti… nasmejan, smiren i još uvek mišljenja da svako istupanje u javnosti nema nekog posebnog smisla jer se ionako već dugo ne bavi modom.

Došla sam u njegov dom pun uspomena, držala sam šešir u rukama koji mi je odavno poklonio i koji je postao moj zaštitni znak kada god sam snimala na vetru.

Razgovarali smo dugo i tako je nastao ovaj ekskluzivni intervju dat pred kamerama posle dvadeset godina nakon izložbe u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, posvećene njemu, a na čije otvaranje nije ni otišao. Nikada nije voleo gužvu jer mu, kako je rekao, ne prija.

Izgleda lepo, a godine mu nisu oduzele otmenost, skromnost, odmerenost i svojevrsni šarm. Uopšte se nije promenio. Danas ima 82 godine”, ovako Mira Adanja Polak opisuje svoj susret sa proslavljenim modnim kreatorom.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar