Krici i šaputanja Ljiljane Drezge – 9. jun 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:35

Ovih dana Ljiljana Drezga vratila se iz Berlina, gde je bila pozvana da predstavlja umetnike Južnog Balkana u Kulturnom centru Južne Evrope.

Ljiljana Drezga i Mira Adanja Polak

Njena umetnost je oduvek privlačila pažnju onih koji su stremili ka neobičnom i onoj umetnosti koja ide unapred. To je i bio razlog da je posetim u njenom domu-ateljeu, gde stvara daleko od svega što može da poremeti njen svet vizija i nadanja.

Ljiljana Drezga i Mira Adanja Polak

Ova neobićna žena, zaljubljenik u život i ljude, imala je 50 samostalnih izložbi širom sveta. Školovana u Argentini, u Buenos Ajresu, na ovo podneblje donela je svu žar i temperament juga Amerike. Sve što je na slikama pokazala – proživela je i u životu i izdvajala se neobičnim temperamentom i neverovatnom prepoznatljivošću. Išla je oduvek ispred vremena i nije podlegala kompromisima, ni u životu ni u umetnosti.

Ljiljana Drezga

Udavala se četiri puta, rodila ćerku i sina, postala baka, ali je prevashodno bila zagovornik ideje da svoj život treba provesti u ispunjavanju sopstvenih stremljenja.

slika Ljiljane Drezge

Učestvujući na tridesetak grupnih izložbi, uvek je bila upečatljiva, neobična, različita i nekonvencionalna, sledeći put koji je sama zacrtala.

slika Ljiljane Drezge

Ko je sve to mogao da istrpi? Pa oni koji je vole.

slika Ljiljane Drezge

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar