Krici i šaputanja Ljiljane Drezge – 9. jun 2019.

 04.06.2019
Autor: Mira Adanja-Polak

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:35

Ovih dana Ljiljana Drezga vratila se iz Berlina, gde je bila pozvana da predstavlja umetnike Južnog Balkana u Kulturnom centru Južne Evrope.

Ljiljana Drezga i Mira Adanja Polak

Njena umetnost je oduvek privlačila pažnju onih koji su stremili ka neobičnom i onoj umetnosti koja ide unapred. To je i bio razlog da je posetim u njenom domu-ateljeu, gde stvara daleko od svega što može da poremeti njen svet vizija i nadanja.

Ljiljana Drezga i Mira Adanja Polak

Ova neobićna žena, zaljubljenik u život i ljude, imala je 50 samostalnih izložbi širom sveta. Školovana u Argentini, u Buenos Ajresu, na ovo podneblje donela je svu žar i temperament juga Amerike. Sve što je na slikama pokazala – proživela je i u životu i izdvajala se neobičnim temperamentom i neverovatnom prepoznatljivošću. Išla je oduvek ispred vremena i nije podlegala kompromisima, ni u životu ni u umetnosti.

Ljiljana Drezga

Udavala se četiri puta, rodila ćerku i sina, postala baka, ali je prevashodno bila zagovornik ideje da svoj život treba provesti u ispunjavanju sopstvenih stremljenja.

slika Ljiljane Drezge

Učestvujući na tridesetak grupnih izložbi, uvek je bila upečatljiva, neobična, različita i nekonvencionalna, sledeći put koji je sama zacrtala.

slika Ljiljane Drezge

Ko je sve to mogao da istrpi? Pa oni koji je vole.

slika Ljiljane Drezge

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.