Ljubav je uvek žrtva – 4. oktobar 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:00

Mnogi su tumačili razmišljanja Ivane Dimić. U romanu, za koji je dobila Ninovu nagradu, raščlanila je komplikovan odnos majke i ćerke. Taj odnos je toliko delikatan u svakoj porodici i daje usmerenje ka daljim rešavanjima situacija u životu.

Toliko smo puta Ivanu Dimić sretali kao pisca, dramaturga, prevodioca. Sa njom se uvek razgovaralo o svemu, a suština ličnosti i posvećenost ostali su sa strane.

Teško je bilo razgovarati sa osobom koja sve ono što je u nama – iznosi i objašnjava. Sva njena dela imaju jednu poruku – da čovek kroz svoje stvaralaštvo rešava svoje nedoumice, a kroz to svi drugi dobijaju recepte savladavanja sopstvenih demona.

Ivana Dimić i Mira Adanja-Polak

Jedna od šest žena koja je nagrađena uvaženom Ninovom nagradom objašnjava svoje korene i uticaj doma i vaspitanja na sve ono što joj se događalo i kroz šta je tokom pisanja prolazila.

Ima neverovatno veliki broj angažovanja u pozorištu, kulturi, prevođenju i predstavlja intelektualca u svom suštinskom značenju.

Ivana Dimić

Na oko jednostavna, a u suštini slojevita, Ivana Dimić kroz pisanje i rad daje rešenje mnogih nedoumica svih onih koji ne znaju kako da reše ono što ih muči.

Retko i iskreno kazivanje iz koga se mnogo nauči.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar