Među zvezdama – Mirjana van Blarikon – 20. februar 2005.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Mirjana van Blarikon možda je jedna od prvih Beograđanki koja se otisnula u svet i direktno sa beogradskih ulica prošetala ulicama Los Anđelesa, družeći se, od samog početka, sa glumcima i ljudima iz šou-biznisa. Svim snagama ih je nagovarala da dođu u Beograd, jer joj u Los Anđelesu rodni grad izuzetno nedostajao. U tome je i uspevala, te su oni, u punom sjaju, dolazili na beogradski FEST. Džek Nikolson, Piter Bogdanović, Piter Fonda, Denis Hoper, Robert de Niro i mnogi drugi – dolazili su u Beograd u samom zenitu svoje svetske slave.

Tada bi se neki od direktora Filmskog festivala isprsio činjenicom da je pored slavnog glumca, okitivši samoga sebe lovorikama za uspeh Festivala. Mirjana van Blarikon tada bi, međutim, ostajala u hotelu, umorna od organizacije, nagovaranja i putovanja. Tako je bilo godinama, a ona se nije ljutila. Njeno ime pojavljivalo bi se samo kada bi potpisivala intervju s nekom velikom zvezdom iz Holivuda, a bile su to godine kada su nam svetske zvezde bile dosta daleko.

Pomogla je mnogim novinarima da dođu do velikih imena filma, mada su ti novinari nju samu retko intervjuisali, jer je Mirjana van Blarikon, čini se, bila doživljena kao neko ko je tu samo da bi pomogao drugima.

Zato je intervju s Mirjanom van Blarikon u njenom domu u Los Anđelesu i u Beogradu veoma dragocen za autora ove emisije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar