Ponovo u Vatikanu – 17. oktobar 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 14:50

Početkom oktobra okupili su se svi papini saradnici koji rade u Vatikanu. Na početku sinodalnog puta razgovarali su o okupljanju svih crkava zajedno, kako bi tragali za hrišćanskim pomirenjem i razgovarali o budućnosti hrišćanstva. Ova misija započeće u nedelju širom sveta.

Zavirujemo ponovo u zidine Vatikana, gde sam boravila u dva navrata. Vatikan je oduvek bio obavijen velom tajanstvenosti i nedokučivih tajni. Kamera beleži susret sa papom Jovanom Pavlom Drugim i inauguraciju Pape Franje 2013. godine.

Prisustvovala sam velikom istorijskom događaju kada se birao novi Papa i tada sam imala mogućnost da sretnem i pojedine članove papskog veća, koji su mi govorili o svemu što rade i šta očekuju od novog Pape.

Za mnoge je tada izbor Horhe Maria Bergolja bilo iznenađenje, a za neke je to i izbor pomirenja. Skromnost i odsustvo potrebe za preterivanjima su odmah privukli pažnju javnosti, a gledajući sa distance dokazao je svoju mudrost i neverovatnu diplomatsku umešnost u uzavrelom svetu konflikata.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i Mira Adanja-Polak

Beogradski nadbiskup monsinjor Stanislav Hočevar je u to vreme u Vatikanu Miri Adanji-Polak odgovarao na mnoga pitanja.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar