Prvi dan u Južnoj Koreji – 11. decembar 2016.

 07.12.2016
Autor: Mira Adanja-Polak

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

 

Uvek mi je bilo zanimljivo da prvog dana kamera zabeleži sve jer su to za mene uvek neponovljivi prvi utisci.

prva-seul-img_1934

Obično domaćini posle dugog leta savetuju odmor jer let je vrlo dug i naporan i žele da učine sve da se gost odmori, tako da je najveće iznenađenje za njih bilo to što ja želim da odmah krenem da što više vidim, i to odmah.

3koreja-01

U Seul sam došla prvi put i nisam mogla da verujem koliko je to grad koji me je podsetio na sve gradove koje sam obišla, ličio je, ali se mnogo i razlikovao, pa sve to odjednom i mnogo jače.

druga-seul-img_1964

Oblakoderi su viši od onih u Njujorku, bulevari širi od najširih u Australiji, gužva veća nego u Kini, a užurbanost naizgled manja, jer se ništa ne vidi, ali svi jasno idu ka nekom cilju.

4-koreja-11

Organizaciju i striktnost osetila sam odmah. Prvi utisak bio je snažan i neočekivan jer Seul nisam mogla da uporedim baš ni sa jednim gradom koji poznajem.

6-koreja-08

Bio je poseban, a u isto vreme ličio je na nešto već viđeno.

U jednom danu obišla sam mnogo toga, kao da me čeka avion za dalje, a ostala sam ipak dosta da Južnu Koreju upoznam, ali sam u ovoj prvoj emisiji, a biće ih tri, želela da ostanem na prvom utisku.

5-koreja-09

Pala sam s nogu, ali sam htela odjednom da sve okusim i vidim, i običaje, i ljude, i šoping centre, da popijem čaj kod budista, da odem u njihov hram da probam pirinčani kolač, da vidim stari grad, da virim u tuđa dvorišta, da upoređujem i zaustavljam ljude. Htela sam sve odjedanput.

7koreja-07

Jedan komentar

  1. Sone
    |

    Kada će drugi deo dokumentarca o Koreji?

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.