Put droge – 10. mart 2010.

Sreda, 13:30, Prvi program RTS-a

Emisija je snimljena u Amsterdamu i Roterdamu pre 22 godine, kada se mislilo da je trgovina drogom daleko od nas u da se narkomani i dileri droge nalaze u nekim drugim zemljama.

Odlazeći u Roterdam pod maksimalnom zaštitom, imala sam mogućnost da se približim ljudima koji sprečavaju trgovinu narkoticima. Bili su to profesionalci koji svakodnevno rade sa ljudima koji dočekuju brodove u roterdamskoj luci i među tovarima, putem tada jedinstvenog kompjuterskog sistema, nepogrešivo otkrivaju gde je droga sakrivena.

Tada sam neko vreme provela sa profesionalnim policijcima i njihovim pomagačima, ljudima iz državnih instutucija, dilerima, prostitutkama i narkomanima, što mi je omogućilo da napravim emisiju koja je davala pravu sliku onoga što se tada radilo u Holandiji kako bi se sprečilo rasturanje droge.

U emisiji su prikazane jedinstvene metode rešavanja problema narkomanije po kojima je Holandija postala poznata u svetu. Uz pomoć svih koji učestvuju u ovoj borbi protiv trgovine drogom, stvorena je slika velikih međunarodnih akcija čiji je cilj da se putevi droge preseku.

Emisija se reprizira kao upozorenje i podsećanje na problem o kom sada otvoreno govorimo kod nas.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Put droge – 10. mart 2010.”

Ostavite komentar