Radoznalac – 26. jul 2014.

 23.07.2014
Autor: Mira Adanja-Polak

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Branko Bokun je čovek velike energije i osoba sa najviše kontakata u svetu. Poznavao je najznačajnije ljude 20. veka. Sa njima se družio, letovao na Azurnoj obali, pisao knjige.

Radoznalac - Branko Bokun

Prijatelji su mu bili Đorđo de Kiriko, Endi Vorhol, Porfirije Rubiroza, Đani Anjeli… Bio je oženjen princezom, bio je i špijun u Vatikanu.

Njemu sam posvetila tri dokumentarne emisije, a ovoga leta opredelila sam se za emisiju „Radoznalac“, u kojoj sam pokušala da najbolje predstavim ličnost jednog neverovatnog čoveka koji me je inspirisao za mnoge emisije koje sam uradila.

Bio je osoba velikog znanja i mudrosti. Zadovoljavao se za života činjenicom da je sve nevažno osim lične ispunjenosti i zdravlja. Jeo je malo, družio se samo sa onima koji mu prijaju, voleo je da pomogne i savetuje, a sve ružno zaboravlja. Živeo je dugo i umro bez muke. Nikog nije opterećivao.

Mnogi ga nisu razumeli, a bio je jednostavan. Dugo je živeo van zemlje, a u Beograd je došao samo jednom, i to posle 58 godina.

Pored velikog broja knjiga koje je objavio u Engleskoj, kod nas je prevedena jedna koja zaslužuje pažnju. Dao joj je naslov „Divili ste se, ali kome“, gde govori o svojim zanimljivim susretima i poznanstvima.

 

Jedan komentar

  1. Vesna
    |

    Interesantan čovek, vredan pažnje. Lepo i zanimljivo govori. Emisija dovoljno dobra da me zaintersuje za njegove knjige.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.