Radoznalac – 26. jul 2014.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Branko Bokun je čovek velike energije i osoba sa najviše kontakata u svetu. Poznavao je najznačajnije ljude 20. veka. Sa njima se družio, letovao na Azurnoj obali, pisao knjige.

Prijatelji su mu bili Đorđo de Kiriko, Endi Vorhol, Porfirije Rubiroza, Đani Anjeli… Bio je oženjen princezom, bio je i špijun u Vatikanu.

Njemu sam posvetila tri dokumentarne emisije, a ovoga leta opredelila sam se za emisiju „Radoznalac“, u kojoj sam pokušala da najbolje predstavim ličnost jednog neverovatnog čoveka koji me je inspirisao za mnoge emisije koje sam uradila.

Bio je osoba velikog znanja i mudrosti. Zadovoljavao se za života činjenicom da je sve nevažno osim lične ispunjenosti i zdravlja. Jeo je malo, družio se samo sa onima koji mu prijaju, voleo je da pomogne i savetuje, a sve ružno zaboravlja. Živeo je dugo i umro bez muke. Nikog nije opterećivao.

Mnogi ga nisu razumeli, a bio je jednostavan. Dugo je živeo van zemlje, a u Beograd je došao samo jednom, i to posle 58 godina.

Pored velikog broja knjiga koje je objavio u Engleskoj, kod nas je prevedena jedna koja zaslužuje pažnju. Dao joj je naslov „Divili ste se, ali kome“, gde govori o svojim zanimljivim susretima i poznanstvima.

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Radoznalac – 26. jul 2014.”

  1. Postovana Gospodjo Polak, Gde mozemo pogledati celu emisiju? Nema je na youtube. Kako naci vise informacija o gospodinu Branku Bokun. Unapred zahvalan, Alex

    Odgovori
  2. Interesantan čovek, vredan pažnje. Lepo i zanimljivo govori. Emisija dovoljno dobra da me zaintersuje za njegove knjige.

    Odgovori

Ostavite komentar