Ruška Bergman – stilista nad kreatorom – 15. avgust 2009.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, prvi program RTS-a

Ruška Bergman je otišla iz Srbije 1996. godine, sedam dana nakon očeve smrti. Po struci diplomirani ekonomista, radeći za Ujedinjene nacije, poželela je da postane stilista.

Imala je sreću da, posle Londona, uspe da se u vrlo kratkom roku prosto nametne stilistima Njujorka i među njima zauzme zapaženo mesto. Kao stilisti Hilari Klinton, to joj i nije bilo teško. Odjednom su počeli da je traže svi. Postavka Armanijeve izložbe u Kraljevskoj akademiji u Londonu i u Gugenhajm muzeju u Njujorku – stavili su je u sam vrh svetskih stilista. U Londonu počinje da radi sa Alegrom Hiks, a u Njujorku sa Vivijen Tam.

Uskoro postaje i stilista mnogih zvezda. Italijanski "Vog" za muškarce daje joj projekat da stilizuje i obuče najčuvenije ličnosti iz sveta filma i muzike. Tu se Ruška Bergman sreće sa Spilbergom i Majklom Džeksonom, sa kojim ostaje u prijateljskim vezama sve do njegove smrti.

Njeno ime danas se nalazi u naprestižnijim modnim časopisima sveta. Okreću joj se mnogi svetski brendovi.

Njena stilizacija je specifična, ali i jednostavna, nametljiva, ali otmena. Nikada ne propušta da istakne kako sve svoje znanje, svu svoju originalnost i sav svoj talenat duguje kući u Takovu, gde je odrasla i gde se još u detinjstvu opredelila za svoj poziv.

Mira Adanja-Polak odlazi upravo u njenu kuću u Takovu u kojoj je Ruška Bergman odlasla. Srece Ruškinu majku i ulazi u Ruškin ataelje, iz koga je svoje ideje odnela u svet.

Autor emisije Mira Adanja-Polak prati Rušku Bergman od Njujorka do Takova, preko Londona do Beograda.

Gledaćete u toku leta 2009.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Ruška Bergman – stilista nad kreatorom – 15. avgust 2009.”

  1. Svi hvale Vašu emisiju sa Ruškom, ali ja nisam stigla da je pogledam 🙁 Je l možete da je prikažete u nekom repriznom terminu, ili da je stavite na youtube? Veliki pozdrav!

    Odgovori

Ostavite komentar