Ruška Bergman – stilista nad kreatorom – 27. avgust 2006.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Ruška Bergman je otišla iz Srbije 1996. godine, sedam dana nakon očeve smrti. Po struci diplomirani ekonomista, radeći za Ujedinjene nacije, poželela je da postane stilista.

Imala je sreću da, posle Londona, uspe da se u vrlo kratkom roku prosto nametne stilistima Njujorka i među njima zauzme zapaženo mesto. Kao stilisti Hilari Klinton, to joj i nije bilo teško. Odjednom su počeli da je traže svi. Postavka Armanijeve izložbe u Kraljevskoj akademiji u Londonu i u Gugenhajm muzeju u Njujorku – stavili su je u sam vrh svetskih stilista. U Londonu radi sa Alegrom Hiks, a u Njujorku sa Vivijen Tam. Stilista je mnogih zvezda, njeno ime nalazi se u naprestižnijim modnim časopisima. Okreću joj se mnogi svetski brendovi.

Njena stilizacija je specifična, ali i jednostavna, nametljiva, ali otmena. Nikada ne propušta da istakne kako sve svoje znanje, svu svoju originalnost i sav svoj talenat duguje kući u Takovu, gde je odrasla i gde se još u detinjstvu opredelila za svoj poziv.

Autor emisije Mira Adanja-Polak prati Rušku Bergman od Njujorka do Takova, preko Londona do Beograda.

Više o emisijama iz serije „Ekskluzivno“ koje će se emitovati u toku leta 2006.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

5 komentara na “Ruška Bergman – stilista nad kreatorom – 27. avgust 2006.”

  1. S oduševljenjem pratim svaku Vašu emisiju, ali današnjom emisijom sam zaista impresionirana. Svaka čast Ruški, njen uspeh je zaista nešto neverovatno. Kako je i sama rekla u emisiji, bila je srećne ruke. Svako dobro.

    Odgovori
  2. Gledao sam sad reprizu Vaše emisije iz 2006. Svaka čast Ruški, svaka cast Vama Miro za gosta. Ruška je toliko daleko dogurala, uspela je.

    Odgovori
  3. Danas sam gledala vašu emisiju u kojoj je gost bila Ruška Bergman. Jako cenim i poštujem njen rad. I jednog dana bih volela da budem kao ona, jer i meni zanima moda. A vama Miro jedan veliki pozdrav i velike pohvale što ste nam pružili jednu zabavnu i kvalitetnu emisiju!

    Odgovori

Ostavite komentar