Ruska duša – 13. avgust 2011.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, prvi program RTS-a

Tokom snimanja u Rusiji i van nje, kada god je Mira Adanja-Polak sretala Ruse, oni su pominjali rusku dušu. Taj fenomen prepoznaju i oni koji nisu Rusi. Upoznavala ih je Mira Adanja-Polak širom sveta – u Francuskoj, Americi, Beogradu, i svi oni su zaista ostali duboko emotivno vezani za svoju zemlju.

U razgovoru sa njima širom sveta dočarana je naširoko poznata specifična slovenska nostalgija.

Poseta Sankt Petersburgu, Carskim dvorcima, Ermitažu – pokazuje sve umetničko bogatstvo i grandioznost ove zemlje, koja je po mnogo čemu specifična, a i veoma bogata. Gledajući ovaj program, imaćete osećaj da ste i vi tamo bili.

To nisu samo lepe razglednice – to je život koji se živi. Srešćete grofa Šeremetjeva, na čijem imanju je sagrađen aerodrom u Moskvi koji danas nosi njegovo ime.

Romanovi vas vode u stara carska vremena, a ulice i ljudi Petrograda u današnju Rusiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Ruska duša – 13. avgust 2011.”

  1. Hvala na divnoj emisiji. Vrlo dobro znam šta su „Beli Rusi“, s obzirom na to da je moj suprug poreklom Rus i da je njegov otac Sergije došao 1918. u Beograd. Živela sam u njihovom okruženju 25 god. i slušala o njihovom životu iz prošlosti. To je svarno posebna kultura, koja se prenela i na ove prostore i mnogo nam značila u oblasti muzike, arhitekture i umetnosti uopšte. Hvala im.

    Odgovori

Ostavite komentar