Sve oči uprte u Piksija – 12. jun 2022.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:45

Bio je to iskren razgovor sa Draganom Stojkovićem – Piksijem, selektorom fudbalske reprezentacije Srbije.

To je čovek koji može da stane iza svake svoje reči i svakog svog dela. Sama priroda posla ga je izbacila u orbitu slavnih ljudi u svetu i kod nas, a uvek može sebe da pogleda u ogledalo mirne savesti.

Dragan Stojković – Piksi u Lisabonu 2021. godine / Foto: FSS/Marko Metlaš

Nikome ništa ne zamera, nikoga ne ogovara, stoički je dokazao da nepravdu može da podnese bez revanšizma i da iza sebe ostavi trag dobrog čoveka i profesionalca, koji obožava posao kojim se bavi.

Dragan Stojković – Piksi u Lisabonu 2021. godine / Foto: FSS/Marko Metlaš

U Japanu su ga ovenčali slavom, od svih fudbalera najviše je doprineo popularizaciji fudbala, u toj zemlji naučio je da bude tačan, da poštuje druge i ceni vreme.

Sve oči su uprte u ono što treba da se događa na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru.

Dragan Stojković – Piksi u Lisabonu 2021. godine / Foto: FSS/Marko Metlaš

Razgovaramo o tom pritisku kada cela nacija gleda u selektora i državnu reprezentaciju. Piksi ne oseća taj pritisak, daće on sve od sebe kao i uvek…

Prepoznajem entuzijazam koji se retko sreće i strpljenje kao njegovu urođenu osobinu. Nikada nije žurio, nikada nije zamerao, nikada nije loše govorio o drugima. Uvek je znao vrednost porodice i oduvek je svestan svake svoje izgovorene reči.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Sve oči uprte u Piksija – 12. jun 2022.”

  1. Hvala vam za ovaj veliki intervju. Ulepšali ste mi dan. Mišljenja sam da mediji ne prate u dovoljnoj meri fudbalsku reprezentaciju srbije. Piksi je legenda našeg fudbala i jedna veličina od čoveka. Ulepšao mi je mladost a sada se vratio da mi ulepša drugu polovinu života. Hvala još jednom za ovaj intervju.

    Odgovori

Ostavite komentar