Tri novinarske priče – 4. jun 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Nedavni kongres za hiperbaričnu medicinu doveo je svetske stručnjake u Beograd i podsetio nas na začetke ove grane medicine kod nas.

Miodrag Mile Zarić i Mira Adanja-Polak

Predsednik Svetske asocijacije hiperbarične medicine Miodrag – Mile Zarić, upravo je ovih dana svoju funkciju predsedavajućeg svetskom kongresu predao stručnjaku iz Brazila. Ova savremena grana medicine sve je prisutnija prilikom lecenja gde je kiseonik neophodan.

Nedavno smo saznali da su se potpisi značajnih svetskih lidera koji su se nalazili u knjizi žalosti posle Titove smrti, našli na aukciji u svetu.

Titov potpis – Negoslav Točilovac

To me je navelo da vas odvedem u posetu Negoslavu Točilovcu, koji godinama sakuplja dokumente i značajne potpise čuvenih ljudi i koji se filografijom dugo bavi. On je izdao i knjigu „Filografija u Srbiji“. Primio me je u svom domu i pokazao nekoliko dokumenata iz svoje kolekcije.

Ser Pol Džadž i Mira Adanja-Polak

Iz Londona je došla vest da je umro Ser Pol Džadž. Bio je Englez starog kova, sa velikim brojem važnih zvanja u svojoj zemlji i u svetu.

Ser Pol Džadž i Mira Adanja-Polak

Predsedavao je i Britansko-srpskom privrednom komorom. Podžavao je upis naših talentovanih studenata na Univerzitet u Kembridžu, donedavno je vršio dužnost šerifa Londonskog sitija.

Pamtiću ga po tome što mi je omogućio da uđem u Old Bejli, britanski sud, i pokažem gledaocima kako funkcioniše.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar