U poseti modernom predsedniku – Borut Pahor – 12. mart 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.25

Trebalo je proučiti čitavu biografiju Boruta Pahora pa zaključiti da poseduje neverovatne veštine kada se održao u samom vrhu slovenačke politike, prešavsi dug put od političara komunizma do političara potpuno demokratskih pogleda.

Njegova otvorenost ka najsavremenijim digitalnim načinima komunikacije donela mu je naziv „Instagram predsednik“, a američki portal „Politiko“ poredi ga sa američkim kolegom Trampom koji se služi Tviterom.

Pahor svoje slike „kači“ na Instagram i na taj način odaje utisak da je svakome dohvatljiv i da mu se može obratiti ko god to poželi.

Deca dolaze u njegov kabinet sa učiteljicom, posedaju po podu i crtaju kao da su u obdaništu.

Prvo sam mislila da je to odlična obuka, ali sam se uverila da je spontanost autentična i da svakako njoj može da zahvali to što je Putin sa njim ostvario poseban odnos prijateljstva i razumevanja.

Pahor se upravo vratio iz Moskve, gde se ponovo video sa Putinom, a Putinova poseta Sloveniji Pahora je izbacila u sam vrh svetskog publiciteta.

U razgovoru sa predsednikom Slovenije saznala sam koliko mu znači to što je Melanija, njegova zemljakinja, udata za Trampa, i da li ju je upoznao. Kako gleda na mogućnost susreta američkog predsednika Trampa sa ruskim predsednikom Putinom u Sloveniji?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar