U poseti modernom predsedniku – Borut Pahor – 6. septembar 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 14:30

Ovih dana održan je tradicionalni Bledski strateški forum. Domaćin je bio predsednik Slovenije Borut Pahor, sa kojim sam razgovarala jednom prilikom u Ljubljani.

Trebalo je proučiti čitavu biografiju Boruta Pahora i zaključiti da poseduje neverovatne veštine pošto se održao u samom vrhu slovenačke politike, prešavši dug put od političara komunizma do političara potpuno demokratskih pogleda.

Njegova otvorenost ka najsavremenijim digitalnim načinima komunikacije donela mu je naziv „Instagram predsednik“, a američki portal „Politiko“ poredi ga sa američkim kolegom Trampom, koji se služi Tviterom. Pahor svoje slike „kači“ na Instagram i na taj način daje utisak da je svakome dohvatljiv i da mu se može obratiti ko god to poželi.

Deca dolaze u njegov kabinet sa učiteljicom, posedaju po podu i crtaju kao da su u obdaništu.

Prvo sam mislila da je to odlična obuka, ali sam se uverila da je spontanost autentična i da Pahor svakako njoj može da zahvali to što je Putin sa njim ostvario poseban odnos prijateljstva. Putinova poseta Sloveniji je Pahora izbacila u sam vrh svetskog publiciteta.

U razgovoru sa predsednikom Slovenije saznala sam koliko mu znači to što mu je Melanija zemljakinja udata za Trampa i da li ju je upoznao. Kako gleda na mogućnost susreta američkog predsednika Trampa sa ruskim predsednikom Putinom.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar