Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 17. avgust 2013.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Đorđe Varda je Beograđanin koji je otišao u Pariz. Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije. Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman.
    
Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom, svetski poznatom hotelu "Ric" u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu pod njegovim je budnim okom.

Direktor hotela "Ric" Omer Akar bez njega više ne može. Nedavno je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi ga hvale i svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u "Ricu" žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom "Rica" o svemu što se događa u najboljem i napoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja. Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 17. avgust 2013.”

  1. Cvetni aranžmani su kao u bajci. Sve to pretočeno šarmom i umetnošću kojima ih Vi, gđo Adanja, prezentirate gledaocima čini Vaše emisije melemom za dušu. Fantastični ste, samo vrhunski novinari poput Vas mogu na pravi način da dočaraju kreativnost umetnika koji je maestro za ovako lepe cvetne aranžmane. Bravo za svaku Vašu emisiju, bravo za g. Vardu. Sa željom za još mnogo ekskluziviteta na koje ste nas navikli, srdačno Vas pozdravljam.

    Odgovori

Ostavite komentar