Važna su osećanja – Izabela Roselini – 11. jun 2023.

„Mira Adanja-Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:40

Slavna glumica i model Izabela Roselini, ćerka Ingrid Bergman i Roberta Roselinija, bila je u Beogradu kako bi izvela svoju monodramu „Darvinov osmeh“, na poziv Beogradskog festivala igre.

Izabela Roselini odrastala je u Parizu i Rimu. Kada je imala 19 godina, preselila se u Njujork, gde je radila kao prevodilac i novinar za televiziju RAI. Počela je karijeru modela u relativno zrelim godinama, pojavljujući se na brojnim naslovnim stranama časopisa kao što su Vogue, Elle, Harper’s Bazaar ili Vanity Fair. Trajna ikona stila, Roselini 1982. godine započinje četrnaestogodišnju karijeru ekskluzivne portparolke Lankoma. Kada je napunila 40 godina, doba koje se smatralo poznim da bi predstavljalo industriju lepote, njen ugovor nije obnovljen. Međutim, kasnije su ga ipak obnovili i njen lik su koristili za prevazilaženje znakova starosti u kozmetici.

Izabela Roselini – monodrama „Darvinov osmeh“

Neverovatan je njen nastup u monodrami „Darvinov osmeh“, koja govori o izražavanju i razmeni emocija ljudi i životinja. Tumačeći njihove emocije, iskazuje svoj životni optimizam i veru u prepoznavanje emocija drugih. Svetski mediji su posle njenih nastupa širom sveta izneli da Izabela Roselini na sceni donosi čistu ljubav, oslobođenu tuge, besa i primoravanja.

Izabela Roselini – monodrama „Darvinov osmeh“

Pred samu probu predstave, imala sam priliku da je upoznam i sa njom razgovaram. Poseduje neverovatnu jednostavnost i osećajnost, a u isto vreme daje lekciju mnogima o javnim nastupima i profesionalnosti. Pitam je o roditeljima, o sećanjima na njih i kako savladava poverene likove u pozorištu i filmu.

Izabela Roselini

Ova zanimljiva žena, neverovatne senzibilnosti, o životu, razmeni emocija i značaju empatije govori kao o vrlo vaznom segmentu života.

Zapostavljena emocionalnost, koja se u današnje vreme smatra i nepoželjnom, često dovodi do manjka komunikacije i nerazumevanja.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar