Važno je voleti – 21. april 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Tri priče koje govore o tome da je veoma važno raditi posao koji se voli jer se energija koju ulažete u posao višestruko pojačava a da to i ne osetite. Kako drugačije objasniti entuzijazam koji krasi osobe koje u svom radu vide mnogo više od samog posla.

Posetila sam Hansa Ulrihta Obrista (Hans Ulrich Obrist) – kritičara, kustosa i istoričara umetnosti – koji se nalazi na čelu svetski čuvene galerije „Serpentajn“ u Londonu.

Ovaj čovek određuje karakter umetnosti, proglašava nešto važnim i naprednim, onim što će ostati zapamćeno u umetnosti 21. veka.

Hans Ulriht Obrist i Mira Adanja Polak

Bio je i u Srbiji i obišao mnoge ateljee mladih umetnika. Sa njim sam obišla nekoliko neobičnih eksponata uz njegovo objašnjenje.

Svetlana Meiehofer i Mira Adanja Polak

Svetlana Meiehofer, koja živi u Londonu, pokrenula je časopis „Artem“, koji govori o umetnosti življenja gde u napisima o našoj zemlji i ljudima Englezi mogu da saznaju nešto više od uobičajenih svakodnevnih informacija. Časopis se štampa na engleskom i srpskom i odlikuje ga neverovatna selekcija koja tumači i približava različitosti. U Londonu je bila promocija časopisa u okviru tradicionalnog meseca Srbije.

Mlada balerina Rajna Remović dobila je veliku nagradu Valentine Kozlove, primabalerine Boljšoj teatra još iz vremena Sovjetskog Saveza, a bila je i balerina Njujork Siti baleta. Ona je Rajnu Remović nagradila posebnom nagradom za izvođenje, kao i Fondacija Serž Lifar u Njujorku. Tada je mladoj balerini ponuđena stipendija Valentine Kozlove za usavršavanje u klasičnom baletu u Americi.

Tokom boravka u Beogradu, inače se školuje na Plesnom univerzitetu u Budimpešti, snimila je i spot i prilikom toga snimljen je i ovaj razgovor.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar