Verujem u dobro – prof. dr Radan Džodić – 8. mart 2020.

 05.03.2020
Autor: Mira Adanja-Polak

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:52

Profesor dr Radan Džodić, hirurg onkolog, dugogodišnji direktor Onkološkog Instituta u Beogradu, primio me je za razgovor o svemu onome što je njegovo iskustvo kada je u pitanju lečenje raka.

prof. dr Radan Džodić

U velikom broju kontakata sa pacijentima njegov način razmišljanja i njegovo iskustvo značajno doprinose sagledavanju suštine jedne bolesti koja je vrlo zastupljena u svetu i kod nas.

Najčešće operiše rak štitne žlezde i rak dojke. Time se bavi dugi niz godina. Uz lečenje podrazumeva razumevanje i razgovor sa pacijentima. Uspeva da pronikne u dušu bolesnika i uvek im kazuje istinu i daje smernice kako da se izleče.

Nikada nije gubio nadu niti je odustajao. Njegovo znanje i lično iskustvo kroz koje prolazi pomažu da pacijenti jasno sagledaju situaciju u kojoj se nalaze.

Nedavno suočavanje sa sopstvenom situacijom – ovog lekara stvalja u situaciju posmatrača i lekara koji svoja znanja i svoje iskustvo stavlja pred gledaoca gde gledalac može lakše da uči i saznaje o bolesti koja mnoge često zaplaši i blokira.

Prof. dr Radan Džodić govori sada i iz ugla pacijenta koji veruje u dobro.

Pratite me i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.