Volim što sam ovde – Entoni Godfri, američki ambasador u Srbiji – 4. jul 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:10

4. jula, na dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, ponavljam emisiju koju sam uradila tek što je novi američki ambasador Entoni Godfri došao u Srbiju.

Sećam se, bili su božićni praznici 2019. godine, bila sam u njegovom beogradskom domu i upoznala sam ambasadorovu suprugu En i sina Džejmija. U porodičnoj atmosferi, u kući ukrašenoj za božićne praznike razgovarali smo o njegovom prvom ambasadorskom mestu ovde u Beogradu.

Američki ambasador Entoni Godfri (s porodicom) i Mira Adanja-Polak

Pričao mi je o svom dolasku u Beograd i kako je saznao da je imenovan za ambasadora u Srbiji. Napomenuo je da je bio veoma iznenađen pažnjom i interesovanjem koje su ljudi pokazali za njih kada su stigli.

Američki ambasador Entoni Godfri (s porodicom) i Mira Adanja-Polak

Nenaviknut na toliku javnost, shvatila sam da je profesionalac sa velikim znanjem o regiji koji odlično poznaje teritoriju na koju dolazi. Veliko iskustvo iz Rusije, gde je bio diplomata, sigurno mu pomaže da bolje razume zemlju u koju je došao.

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri

Uvek postoji deo ličnosti koji ostaje privatan i neposredan i koji je često izvan krutih pravila diplomatije.

Ambasador je jednostavan, neposredan i jasan. Izabrao je direktan način saznavanja o zemlji u koju je došao. Sa suprugom obilazi Beograd i putuje po Srbiji. Opredelio se za neposredan, jednostavan način da o zemlji o kojoj je i učio i čuo stekne svoj utisak, neopterećen izveštajima, analizama i razgovorima.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar