Život posvećen kraljici – 20. decembar 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:39

Mnogo se govori o britanskoj TV seriji „Kruna“ gde je ekranizovan život britanske kraljevske porodice. Govori se o njenoj dugoj uspešnoj vladavini i svemu što okružuje život ove porodice, a ističe se da je Elizabeta Druga monarh koji najduže vlada Velikom Britanijom.

U Londonu sam upoznala Huga Vikersa koji je čitav svoj život posvetio biografijama velikih ljudi, čija su imena vezana za identitet i istoriju Velike Britanije. Kao biograf kraljevske porodice pojavljuje se i kao tumač odnosa i svega što se događa u Bakingemskoj palati.

Ovaj poznati pisac život Elizabete Druge i njene porodice pratio je do najsitnijih detalja. Pojavljuje se i kao tumač situacija koje zaokupljuju pažnju javnosti.

A sve je počelo onoga dana kada ga je majka, kada je imao 6 godina, povela da prisustvuje jednoj ceremoniji gde se kraljica pojavila. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Hugo Vikers i kraljica Elizabeta Druga

Kada sam ga srela, Hugo Vikers je već pripremao tada dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavljao tih dana u Londonu. Tu veliku proslavu, organizovao je on kao najbolji poznavalac njenog života.

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi.

Primio me je u svom domu u Londonu i pokazao mi neke primerke svoje značajne dugo godina brižljivo sakupljane dokumentacije.

Hugo Vikers i princeza Dajana

Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Ovaj ekskluzivni intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar