Značaj prvog reda Sava Centra – 20. jun 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:15

Velika svetska imena umetnosti, politike i zabave prošla su kroz Sava Centar i jednu od najlepših dvorana Balkana.

Umetnike i goste dočekivao je Vuk Žugić, dugogodišnji urednik kulturnog programa Sava Centra. Mnogi su dolazili u našu zemlju sa predubeđenjem, nedovoljnim znanjem, predrasudama, a on ih je još na aerodromu dočekao sa najpozitivnijim emocijama i prepoznatljivim osmehom. To im je ostajalo u sećanju.

Monika Beluči i Vuk Žugić

Odnedavno je Sava Centar postao deo kompanije Delta, koja će ga nakon rekonstrukcije ulepšati i modernizovati. Neće menjati svoju namenu i ostaće jedan od najlepših kongresnih centara u ovom delu sveta.

Vuk Žugić me je proveo kroz ovaj objekat i ponovo sam se uverila u monumentalnost zdanja i te velike svečane sale koja pleni.

Mira Adanja-Polak i Vuk Žugić

Sećao se susreta i nastupa velikih umetnika – Monserat Kabalje, Mstislava Rostropoviča, Džipsi kingsa, Mirej Matje, Ive Pogorelića, Stefana Milenkovića, Monike Beluči, Svetlane Zaharove i mnogih drugih svetskih ličnosti iz kulturnog i javnog života, koje su učestvovale na velikim međunarodnim skupovima koji su se održavali u Beogradu.

Vuk Žugić i Valerij Gergijev

U posebnim odajama Sava Centra donošene su i mnoge značajne odluke bitne za ovu zemlju i region.

Lepa su sećanja Vuka Žugića, koji nas vodi kroz koridore ovog zdanja, koje će posle rekonstrukcije biti i ostati zaštitni znak i prepoznatljivo obeležje Beograda.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar