Mira Adanja-Polak i Vi – 1. oktobar 2006.

Nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Pacijent koji oboli od raka ide brže ka izlečenju ako je uz njega neko blizak i drag. Čuveni londonski fotograf Rankin zabeležio je veliki broj poznatijih žena koje su obolele od raka dojke i koje su tokom svog lečenja imale nekog pored sebe: muža, prijateljicu, ćerku, prijatelja. Ovu svetsku kampanju podržala je poznata manekena Džeri Hol, kao i El Mekferson. One su svoj uticaj koristile kako bi popularisale redovni odlazak lekaru i otkrivanje raka dojke u najranijem stadijumu, kada je lečenje sigurno. Donosimo vam snimke s pomenutog događaja, kao i iskustva obolelih žena.

Možete li da verujete da se jedna od najređih mumija nalazi U Arheološkoj zbirci Filozofskog fakulteta? Pored neobičnog izgleda, mnogi nisu ni svesni kakvu retkost posedujemo. Da bi i obični ljudi mogli da vide egipatsku mumiju, Katedri za arheologiju nedostaje novac za kovčeg koji mumiju mora da štiti od propadanja. Gost emisije – Branislav Anđelković.

Od sada ćemo „Njujork tajms“ ponedeljkom čitati u listu „Politika“. Gost emisije – Srđan Janićijević, generalni direktor „Politike“.

Lansiranje kampanje Breast Friends u Londonu. Izložba Rankina.

Gost emisije – Dora Vučetić, šef računovodstva u Britanskoj ambasadi u Beogradu i dobitnik visokog priznanja britanske kraljice Elizabete za dugogodišnji rad.

Trupa Morisa Bezara na muziku grupe „Kvin“ u okviru BITEF-a gostuje u Sava centru.

Lenka Knežević našla detelinu sa pet i šest listova.

U studiju su slike Damjana Đakova, koji je ilustrovao knjigu „Dom za moju unuku“ Dušice Milanović.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar