Mira Adanja-Polak i Vi – 11. jul 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

U studiju je advokat Dubravka Kosić, član advokatskog tima Tome File koja saopštava sadržinu dokumenta koji je upravo stigao o ostavini Josipa Broza Tita. U tom dokumentu ponovo se vraća sve na početak. Sedam godina sve stoji u mestu. Jovanka Broz ne traži ništa od nepokretnosti, osim ličnih stvari svog muža koje ni do danas ne može da identifikuje, jer je dostup tim stvarima i dalje nemoguć. Sve se nalazi u trezoru i istorijskom arhivu Republike Srbije i dostupno je samo sudu, koji ne preduzima ni jedan korak.

Gost emisije je prof. dr Aleksandra Grubić, geolog, autor više radova iz paleontologije. Objašnjava najnovija otkrića praistorijskih životinja na našim lokalitetima.

U studiju je Svetlana Vukajlović, direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje, koja govori o tome kako primorati preduzeĆa da plate doprinose za svoje radnike. Koji mehanizmi postoje da oni izvršavaju svoje obaveze. Šta se dogodilo od kada su ukinuli pravo na zdravstvene knjižice onim radnicima kojima preduzeća nisu uplaćivala doprinos?

Dubravka Stajić rešila je da pokloni klavir iz svoje roditeljske kuće. Taj klavir treba da pripadne talentovanom detetu čiji roditelji ne mogu da kupe klavir. Do jeseni će program primati dokumentaciju o rezultatima učenika koji se javljaju da dobiju klavir, a klavir će biti poklonjen najdarovitijem detetu ujesen, kada počinje sa emitovanjem program uživo "Mira Adanja-Polak i Vi". Svu dokumentaciju možete slati na mail za kontakt ili poštom, na adresu Televizija Srbije, Takovska 10, Beograd.

Boško Đorđević, reditelj, inače direktor dečjeg pozorišta "Boško Buha", bio je jedan od reditelja svečanog otvaranja Univerzijade. Taj događaj privukao je veliku pažnju zbog svoje orginalnosti i savremene prezentacije. Videćete deo tog spektakla.

Dragana Savić, ekonomista iz Novog Sada, izgubila je posao, razvela se i našla jedan novi smisao u životu.

Da li je voda iz česme dobra? Zašto imamo predrasude prema vodi iz česme? Mira Adanja-Polak bila je u vodovodu da bi se sama uverila u ukus i ispravnost vode koju pijemo.

u studiju su slike Milana Staševića pred njegovu veliku izložbu koja se priprema u Beogradu.

Jovan Memedović na Severnom polu.

Gledaćete u toku leta 2009.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 11. jul 2009.”

  1. Vaše emisije su kao dobra knjiga. Dok je čitate, odlažete završetak, uživajući u svakom članku, svakoj rečenici. Takve su i Vaše emisije, nekad tople i za uživanje, a nekad jake i pokreću snažne emocije. Posle svake, misli su nam još dugo sa Vama i Vašim gostima. Puno sreće!

    Odgovori
  2. Oduševljena sam Vašim prilozima na TV-u i putem Interneta, jer Vi otkrivate ono što ne može nitko, ulazite u kuće gdje ne može nitko, a najvažnije je da time pomažete ljudima koje nitko ne primjećuje. Želim da nikada to ne prekinete i da takvih osoba ima puno više, a Vama i dalje puno uspjeha!

    Odgovori

Ostavite komentar