Mira Adanja-Polak i Vi – 12. decembar 2009.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a

U emisiji ćete videti tri devojke koje su dobile besplatan put i boravak u Americi u okviru programa "au pair" – čuvanje dece u američkim porodicama. Te devojke dobijaće tokom jednogodišnjeg boravka džeparac, a pohađaće i kurseve engleskog jezika o trošku porodice u koju su smeštene.

Dušan Teodorović, zemenik predsednika komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova, govori o tome da li se naše diplome priznaju u svetu. Ko može da otvori univerzitet? Da li se studentima koji upisuju neki privatni fakultet govori istina o diplomi koju dobiju i koliko je ona važeća u svetu?

Ondrej Mihal je fotograf koji je iz zemlje otišao kada je imao 14 godina. Sada živi u radi u Kanadi. Njegova nedavna izložba pokazuje vezanost autora za slovačko selo; na slikama Mihajl pokazuje i svoja neverovatna otkrića među Indijancima.

U gostima su četiri devojke koje sačinjavaju ženski orkestar. Svaka je za sebe nešto svirala, a odnedavno nastupaju pod imenom "Frajle".

Duška Ilić je svojevremeno napisala vodič za one koji ne razumeju invalidnost. I sama invalid, dala je i neka uputstva za ponašanje pri susretu sa invalidima. Šta je ono što im smeta, šta nikada ne treba da radite i kako da ih prihvatite kao jednake sebi.

Videćete kako se Pariz spremio za Novu godinu i kako je  okićena jedna od najstarijih pariskih robnih kuća.

Da li su nam i dalje potrebni rečnici kada imamo internet? Kojom brzinom knjiga objavljena u svetu stiže do naših čitalaca.

Videćete kako se kriza različito doživljava.

Slike u studiju Tadije Janičića, dobitnika nagrade na 37. novosadskom salonu. On je slikar iz klase Milana Blanuše.

Bajkeri su posebna vrsta ljudi. Ne smete o njima suditi po dugoj kosi, čudnim znakovima na jaknama i jakim motorima.

Gost emisije je Mima Madžarac, modni kreator, koja iznosi svoje sugestije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 12. decembar 2009.”

  1. Aupair program je nepropustljiva i idealna prilika za upoznavanje druge kulture i ucenje jezika. Ja sam takodje bila aupair-dve godine, i ostala sam u USA da nastavim skolovanje. Svim devojkama, i momcima koji bi zeleli da budu aupair, bih od sveg srca preporucila ovaj program. I jos bih dodala jedan savet za buduce Aupair: Molim vas, budite sigurni da pitate porodicu sve sto vas zanima jer je to jedini nacin da cete naci porodicu koja vam odgovara! Iako se ponekad desi da aupair i porodica nisu idealna kombinacija, i tu postoji resenje: agencije ce vam obezbediti drugu porodicu, kao sto je i meni! Sve najbolje svima i hvala za vreme koje ste odvojili citajuci moj komentar 🙂

    Odgovori

Ostavite komentar