Mira Adanja-Polak i Vi – 12. novembar 2006.

Nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Šta se dešava kada se ljudi presele iz grada u Košutnjak, kako bi bili na svežem vazduhu, a onda se suoče s neverovatnom situacijom? Lakirerska radnja u Košutnjaku zagađuje okolinu, a ekološka inspekcija kaže da je sve po propisima.

Gost u studiju – Boris Monkostrapa, producent izložbe falisifikata slika čuvenih majstora otvorene u „Hajatu“. Videćete falisifikate Renoara, Gogena, Dega koje je naslikao prof. Daniel Ermes Donda.

Kako razlikovati hroničnu opstruktivnu bolest pluća od bronhitisa i od astme? Ove tri različite bolesti imaju slične simptome – o tome govori prof. dr Marija Mitić-Milekić, načelnik odeljenja u Institutu za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije.

Tanja Cerbotarev, kustos arhiva Univerziteta u Kolumbiji, donela je rolne s mikrofilmovima na kojima su značajni dokumenti naše zemlje iz tog perioda, a koje je pohranio na čuvanje knez Pavle. Ti dokumenti predati su Istorijskom muzeju Srbije mnogo pre nego što je bilo zapisano u zaveštanju kneza Pavla, jer je to bila velika želja njegove ćerke princeze Jelisavete.

Pedeset godina Ateljea 212 – Bora Todorović

Knjiga Mome Kapora na francuskom „Misterija Šlomović“ i „Marke“ Davida Albaharija

Gosti u studiju – Kateno Tino Favaca, koji sa ansamblom Romanovići peva sicilijanske pesme.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar