Mira Adanja-Polak i Vi – 13. decembar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Miodrag Mile Zarić izabran je za predsednika Svetske asocijacije hiperbarične medicine na kongresu u Buenos Ajresu, gde je doneta odluka da se sledeći kongres hiperbarične medicine održi u Beogradu 2017. godine. Posetili smo inž. Zarića u Centru za hiperbaričnu medicinu u Beogradu.

13dec3Still1210_00000 (2)

Nedavno priznanje mladoj Nataliji Odanović, dobitnici „Krune uspeha“, privuklo je moju pažnju jasnim stavom Natalije Odanović o tome šta želi da bude za pet, deset, petnaest godina. Studije medicine završila je sa visokim prosekom. Natalija Odanović je gost u studiju.

13dec4Still1210_00000

Gost u emisiji je prof. dr Rajko Hrvačević, poznati nefrolog, član tima za prvu transplantaciju bubrega na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i generalni direktor kompanije „Fresenius Medical Care„. Jedan je od osnivača privatnih centara za dijalizu u Srbiji. Danas je na čelu nemačke fabrike „Frezenijus medikal ker u Vršcu, koja zapošljava naše radnike. Fabrika proizvodi opremu za aparate za dijalizu. Srbija se konačno suočila sa bubrežnom insuficijencijom, bolešću koja je kod nas zastupljenija nego u drugim delovima sveta. Profesora Hrvačevića pitamo kako sačuvati bubrege, koji ne signaliziraju uvek oboljenje.

dr-Rajko-Hrvačević1

Čućete predbožićnu pesmu Jelene Mihajlović koju je snimila u Njujorku.

Sonja Radan, slikarka iz Sarajeva, sada živi u Londonu, a imaće svoju izložbu u Beogradu.

CC_emb21_B&S10

Dr Ana Gifing govori o tome kako prebroditi napetost i stres, koliko hrana može da utiče na raspoloženje, šta izbegavati.

Dragan Stojev, novinar, govori o rizicima keš kredita i kredita preko platnih kartica. Koliko je to opasno, a koliko realno potrebno?

13dec pevec

Metod Pevec, kolega iz Slovenije, napravio je neverovatnu dokumentarnu priču o ženama koje su u prošlom veku odlazile u Egipat da bi čuvale decu i pomagale bogatim Egipćanima i tako prehranile svoje porodice u selima Slovenije. Ta neobična priča odvela me je u Sloveniju, gde sam se srela sa Metodom Pevecom.

Čućete Dragana Spasojevića, kolekcionara, koji govori o tome kako se štiti od falisifikata, čestih u kolekcionarskom poslu.

U studiju su fotografije balerina koje je uradila Dina Jonsen za svoju knjigu „Skrivena lepota“, koju je posvetila Narodnom pozorištu u Beogradu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
https://www.youtube.com/watch?v=zXJO8_6rf_8

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar