Mira Adanja-Polak i Vi – 14. januar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Šimon Peres, predsednik Izraela, najstariji je predsednik u svetu. Ima 88 godina. Čovek je to neverovatne vitalnosti, britkog uma, ima 66 godina političke karijere, čovek od koga sam tražila da mi otkrije tajnu za dobro zdravlje i dug život. U razgovoru koji je obavljen prošle nedelje u Jerusalimu o svemu što se događa – pitala sam ga i o običnim malim stvarima koje čine život. Te njegove savete emitujem u subotu jer mogu biti veoma korisni.

Osvetljeni most na Adi daje novu sliku Beograda. Ta svetla kreirala je firma "Galflajn" sa mladim stručnjacima. Voju Đorđevića i njegov tim upoznala sam u Dubaiju, gde su uradili svetla za metro i tom prilikom dobili veliki broj priznanja za posao koji su obavili. Deo svog tima Voja Đorđević doveo je u Beograd da osvetli most na Adi. Sa njim i njegovom mladom ekipom otišla sam na most da vidim kako su svetla postavljena i koje sve efekte mogu da izvedu.

Gost u studiju je Aca Marković, predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije. Gospodin Marković kaže da struja neće pokuspeti, a govori o daljoj strategiji na tom planu. Od koga kupujempo struju, kome je prodajemo, od koga smo zavisni i kako ćemo dalje?

Milica Martinović, udovica akademika Petra Martinovića, biologa, poklanja dve violine. Ona želi da violine pripadnu talentovanom detetu koje nema mogućnost da violinu kupi.

Čvrstim protokolom u lečenju pacijenata izbegavaju se lekarske greške. Posetili smo Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Gost u studiju je profesor dr Radovan Tomić, direktor Poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, koji je za svoj rad dobio veliki broj priznanja u svetu, a nedavno, decembra prošle godine, dobio je i nagradu "Ime u nauci" u Oksfordu.

Postoje ljudi koji daleko od kamera rade svoj posao. Predstavljamo vam Dragicu Smiljković, entomologa u laboratoriji Poljopriprednog Fakulteta. Ona se bavi bubama i te svoje bube voli.

Možete slušati operu u Metropolitenu iako niste tamo, i to na Drugom i Trećem programu Radio Beograda. Neverovatan doživljaj – samo treba da zažmurite.

Vlatko Stefanovski, gitarista svetskog glasa, gost je u studiju pred početak jednog velikog projekta.

Srbija je postala pridruženi član CERN-a. Naši mladi stručnjaci moći će tako da se školuju.

Imaćete mogućnost da u Beogradu slušate muziku Glena Milera.

U studiju su slike Vojislava Markovića koje se retko izlažu. Retrospekktiva ovog slikara sprema se u galeriji "Izlog" u Subotici.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 14. januar 2012.”

  1. Ako neko zna ko je napisao muziku za violinu koja ide u pozadini priloga o gospođi Martinović, neka napiše. Želeo bih da saznam koje je to delo. Hvala!

    Odgovori
  2. Poštovanje gospođo Miro, jedva čekam subotu i Vašu emisiju! Želim Vam puno zdravlja i uspeha u radu! Emisija o Jevrejima, kao i sa porodicom Straus je neverovatno motivirajuća. Hvala. Sa postovanjem, Miroslav

    Odgovori

Ostavite komentar