Mira Adanja-Polak i Vi – 25. april 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

U studiju je Anastasia Mandić, glumica Narodnog pozorišta, koja svojom glumom uvek ostavlja utisak. Zapamtite je, idete ponovo da je gledate, a onda se čudite što nje nema u medijima, već samo u predstavama.

Toliko ponuda, toliko fakulteta iz zemlje i inostranstva, mnogi sa zvučnim imenima. Sve treba proveriti na više strana. Kako to uraditi? Kako se dobijaju akreditacije? Kome verovati? Gost u studiju je Srđan Stanković, profesor emeritus, doskoro predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

prof. dr srdjan stankovic

Provela sam jedno pre podne u ortopedskoj bolnici „Banjica“, ispred ambulante broj 5, gde je tog dana primao pacijente dr Vladimir Lalošević, hirurg ortoped. Snimljen je način rada koji omogućava brz protok i trijažu pacijenata.

banjica1

U koncentracionom logoru Dahau, povodom 70 godina od oslobođenja logora, uz prisustvo Angele Merkel, biće otvorena specijalna izložba posvećena međunarodnom spomeniku i autoru tog spomenika Nandoru Glidu, vajaru koji je rođen u Subotici, a radio je i živeo od 1945. godine u Beogradu, gde je i umro 1997. Posetila sam njegovu porodicu kada je slala materijale za ovu izložbu.

Ljiljana Reljin i Snežana Cvetković su vaspitačice u dečjoj ustanovi u Šapcu i dobile su nagradu za dizajn eko-table u Italiji, za inovativno rešenje ekološkog proizvoda.

dizajn

Kao i uvek za prvomajske praznike, maske iz svih krajeva sveta dolaze u Budvu na karneval i uključuju se u Veliku karnevalsku povorku, koja će ove godine imati preko hiljadu učesnika.

KARNEVal budva

U Beogradu se predstavio grad Beč, domaćin „Eurosonga“, sa svojom pesmom, kao i Bojana Stamenov sa svojim nastupom.

Upoznaćete mlade ljude koji su otišli u svet, školovali se i vratili u Srbiju. Kako oni vide svoj povratak i šta ih pitaju kada se vrate?

Obavezno pogledajte Molijerovog „Uobraženog bolesnika“ u režiji Jagoša Markovića. Savršenog uobraženog bolesnikag igra Dragan Mićanović, a tu je i božanstvena Seka Sablić.

Posle 54 godine proradio je vulkan u Čileu, a dosoro je vulkan delovao kao predivan pejzaž.

Videćete bistu kapetana Miše Anastasijevića – ta nagrada dodeljena mi je u Matici Srpskoj u Novom Sadu za dosadašnji rad.

U studiju su slike Ervina Catovića koje su nedavno izlagane u galeriji ULUS u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar