Mira Adanja-Polak i Vi – 27. april 2013.

Subota, 13:40, Prvi program RTS-a, uživo

Kada ste išli na pregled da biste ustanovili prohodnost arterija? Odete tek kada se pojavi problem, a tada često može da bude kasno. Gost u studiju je doc. dr Nenad Ilijevski, vaskularni hirurg na Klinici za vaskularnu hirurgiju IKVB Dedinje.

Videćete male i velike robote koje su samostalno napravili mladi članovi ekipe "Robothril“ koji se spremaju za put u Francusku, na Kup robotike.

Gost u studiju je Tamara Marković, operska pevačica koja sada predaje kamernu muziku u Segedinu.

Upoznaćemo vas sa biografijom Flore Sends, Engleskinje koju su srpski vojnici poštovali, voleli i cenili. Bila je medicisnka sestra u Prvom svetskom ratu. Njena požrtvovanost i posvećenost i danas se smatraju uzorom tog poziva.

Mnogo se govori o Titovoj zaostavštini. Neki predmeti koji su bili njegova lična svojina danas se nalaze u privatnom vlasništvu van zemlje. Videćete ih.

Kada god oseti bes i nezadovoljstvo, inženjer elektronike Ivan Jušković iz Niša posadi hrast.

Imamo i dve harmonike koje poklanjaju gledaoci ovog programa talentovanoj deci. Harmoniku na kojoj je svirao Vojislav Dević, koga više nema, njegova majka Vidosava Dević iz Melenaca iz Banje Rusande želi da pokloni nekoj školi kojoj bi instrument bio od koristi. Javite nam se! Ako imate instrumente koje više niko ne koristi, pišite nam.

Pomorski muzej iz Kotora izložio je slike iz svoje stalne postavke u Galeriji Akademije nauka u Beogradu. Te slike ćete videti u studiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar