Mira Adanja-Polak i Vi – 28. januar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Čime se bavi revizor, za čim on traga, šta kontroliše, kome je odgovoran, za koga radi revizor? Često se pominje njegova uloga u današnjem poslovanju. Gost u studiju je Ljiljana Milanković-Vasović, pravnik i osnivač "Intermeksa", glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Pravni informator", koji je do sada objavio brojna tumačenja zakona i propisa, kao i primere iz sudske prakse.

Nedavna poseta Izraelu odvela me je do "inkubatora ideja", gde se u Jerusalimu okupljaju oni koji imaju ideje. Tu svoje ideje izlažu biznismeni koji imaju novac. U te ideje ulažu svoj kapital. Tu srećem jednog od najbogatijih biznismena – Erel Margalita, za koga kažu da pozlati sve što dotakne.

Gost u studiju je Negoslav Točilovac, dugogodišnji sakupljač autograma istaknutih ličnosti iz svih oblasti. Poseduje potpise velikog broja znamenitih ljudi naše istorije: Vuka Karadžića, Njegoša, Tita, mnogih književnika – Ive Andrića, Crnjanskog… Videćete i knjigu koju je Točilovac upravo objavio. To su "Autogrami" – potpisi koje je sakupio, a daje i informacije o njihovoj vrednosti.

Violinu koju je ovom programu dala gospođa Milica Martinović poklanjamo Milici Kostić (12 godina) iz Jagodine, koja svoju violinu koju je prerasla daje na korišćenje Matiji Spasojeviću, koji ima sedam godina.

U Beogradu se priprema sajam hrane i pića "Foodrex", koji će predstaviti naše proizvođače hrane za koju su zainteresovani u svetu. Gost u studiju je Milan Slavković, organizator ove specifične izložbe, koji sagledava potencijal naše prehrambene industrije. Naša hrana teško da može da nađe kupca u zapadnim zemljama, pa se ovaj sajam okreće zemljama Afrike i Bliskog istoka, gde za našu hranu postoji veliko interesovanje. Na poziv ovog sajma odazvali su se mnogi ministri poljoprivrede koji u direktnim kontaktima sa proizvođačima žele da naprave poslovne dogovore.

Pre osam godina snimljena je reportaža u Budimpešti koju vam ponovo emitujemo – vi zaključite sami.

U studiju su slike Zorana Jovanovića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar