Mira Adanja-Polak i Vi – 30. oktobar 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda. Šta sada radi, kako će rešavati siromaštvo u glavnom gradu? Kako održati dostojanstvo glavnog grada? Šta ga muči, da li ga je lako pratiti?

Gost u studiju je dr Radoš Đinović, hirurg, koji, čuvajući uspomenu na svog učitelja prof. Savu Perovića i njegov jedinstveni metod operacije, u fondu koji nosi njegovo ime obučava hirurge koji se bave urogenitalnom rekonstrukcijom. Došli su u Beograd iz 23 zemlje.

Posetila sam bolnicu "Laza K. Lazarević". Psihijatrijska bolnica u Beogradu nije bolnica kao svaka druga. Iz nje se izlazi kada bolesnik ozdravi. Predrasude postoje. Zato razgovore sa tim ljudima treba čuti, kao i mišljenja lekara koji ih leče.

Nastup u Karanegi holu je veliko priznanje za umetnike. Danijela Bratković i Janko Đoković sviraju u četiri ruke u studiju.

Slike u studiju izlaže Stojan Milanov, čiji se radovi nalaze u velikom broju kolekcija. Dobitnik je i međunarodnih priznanja. Nema ga često u javnosti.

Na Sajmu knjiga pojavila se knjiga koja opet otkriva neke pojedinosti o životu Tita – nikad iscrpljena tema. Još neke tajne i poseta reportera Omsku, gde se Tito venčao sa svojom prvom ženom.

Vesna Pantelić je imala izložbu svojih skulptura u Budimpešti sa Katom Cvijin-Martinović, istoričarem umetnosti. Objavljena je knjiga na mađarskom jeziku, a očekuje se uskoro i knjiga na srpskom.

Natalija Rajović iz Gornjeg Milanovca, koja ide u drugi razred muzičke škole, dobila je na poklon harmoniku koju je darivala Dina Vukosavljević sa Novog Beograda.

Šta sve ume Džesi, pas koji svojim veštinama pleni posetioce na YouTube-u.

Prezentacija knjige Vilijema Montgomerija "Kada ovacije utihnu", kojom se najavljuje emisija iz serije "Ekskluzivno" iduće subote – "Intervju sa Vilijemom Montgomerijem".

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar