Mira Adanja-Polak i Vi – 7. januar 2007.

Želim vam da Novu godinu dočekate u zdravlju i veselju, da nemate tužnih misli, da vam se sve želje ispune, da pravite razliku između bitnog i nebitnog, da uvek budete svesni toga da je vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih najvažnija stvar za elementarnu sreću.

U Novoj godini želim da i dalje osluškujem vaše želje i saznajem vaše probleme, kako bih u programu pokušala da ih rešim. Hvala vam na poverenju i sugestijama, jer bez njih program koji radim i koji vi gledate ne bi bio vredan pažnje. Raduje me svaka vaša pohvala, ali uvažavam i sve vaše primedbe.

Želim vam svu sreću u Novoj godini i lepo provedite Božić!

Mira Adanja-Polak.


Nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Naš čovek Zoran Janković je gradonačelnik Ljubljane. Kako je njegov južnjački temperament osvojio glasove Ljubljančana? Mira Adanja-Polak posetila ga je u kabinetu koji se nalazi u staroj lepoj zgradi magistrata. Bio je tu i prvi sneg koji je pao u Sloveniji. Kako je iz biznisa otišao i politiku i da li je zadovoljan?

U studiju je Etelka Kovač, koja je svojoj ćerki dala bubreg. O čemu je razmišljala u tim presudinim trenucima odluke, šta joj je prolazilo kroz glavu, čega se najradije sada seća…

Gost emisije – Nevena Dragosavac, koja je od fotokopija dokumenata čitave administracije koja joj je bila potrebna da dobije vizu za dalje školovanje napravila haljinu, svoj autorski projekat, koji je prikazala kao autorski performans. U Španiji je za svoj rad dobila priznanje i zapažen publicitet širom sveta.

Razgovor sa sinom kamermana Petrovića, koji radi na Božić; dečak je došao sa ocem na posao.

Obilazak Sankt Peterburga – utisci o gradu koji očarava i neprestano otvara nove vidike.

Gost emisije – Jelena Stupljanin, koja je na kratko došla iz Njujorka, gde je završila postiplomske studije u prestižnoj školi glume i već počela da drži predavanja studentima.

Razgovor sa prof. dr Rastimirom Iv Nedeljkovićem, profesorom mondologije i direktorom socijalnih studija u Evropskom centru za mir i razvoj.

Gost u studiju – prim. dr Vesna Janjušević, upravnik sektora za zdravstvenu zaštitu stanovništva Doma zdravlja „Stari Grad“ u Beogradu, govori o normiranju rada lekara s pacijentima. Prema najnovijoj odluci Ministarstva zdravlja Srbije, koja će se primenjivati od ovog meseca, lekar će morati da primi 36 pacijenata dnevno.

Gost emisije – operski pevač Nikola Mijailović, koji je za božićne praznike došao u Beograd; inače peva u evropskim operama. Trenutno ima angažman u Operi u Hanoveru

Dr Todor Jovanović izdao je svoju novu knjigu, koju ćemo predstaviti u emisiji.

Bojan Brkić je bio u Sofiji kada je Bugarska ušla u Evropsku uniju. Zabeležio je reagovanja i atmosferu koju ćete gledati u njegovoj reportaži.

Kako Amerikanci reaguju kada prvi put dođu u Rusiju, u Sankt Peterburg, i kako izgleda hotel u kom je izvršio samoubistvo Sergej Jesenjin?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar