Mira Adanja Polak i Vi – 7. jun 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Naši studenti koje se vrate u zemlju nakon studiranja u Kembridžu ne mogu da nostrifikuju diplome. Diplome ovog čuvenog engleskog univerziteta priznate su u čitavom svetu. Gost u studiju je Milena Milićević, jedan od 13 srpskih studenata stipendista PEKSIM fondacije. Ona se vratila u Srbiju nakon diplomiranja u Kembridžu.

Prof. dr Loren Šehter, plastični hirurg sa Univerziteta u Čikagu, došao je u Beograd da bi na licu mesta, zajedno sa dr Radošem Đinovićem, učestvovao u teško premostivoj hirurškoj intervenciji rekonstrukcije urođene anomalije muškog polnog organa. Pacijent je došao u Beograd iz sveta radi ove vrlo specifične hirurške intervencije.

Braća Bresijanac, Aleksandar i Tomislav, violinu koja je godinama u porodičnom vlasništvu – poklanjaju Anji Milošević, učenici Škole za muzičke talente u Ćupriji. Do sada je Anja Milošević imala preko sto nastupa, dobila veliki broj domaćih i međunarodnih nagrada i biće u studiju da bi primila poklonjenu violinu.

Ovih dana u Beogradu će se okupiti masoni iz čitavog sveta. Kamera će imati priliku da prvi put uđe u njihov hram u Beogradu. Razgovaramo sa dr Rankom Vujačićem, velikim majstorom regularne Velike lože Srbije i Tomom Džeksonom, predsednikom Svetske masonske konferencije. Masoni su se okupili u Beogradu povodom  Evropskog mitinga i 95 godina slobodnog zidarstva u Srbiji.

Goran Jevtić je dobitnik velikog broja nagrada za svoje glumačko umeće. Nagrade dobija dok je u punoj stvaralačkoj snazi, i to je jako dobro.

Nakon mnogo godina, svesni smo značaja Arčibalda Rajsa. On nam je, kao stranac koji je živeo u Srbiji, rekao mnogo važnih stvari koje kao da više razumemo danas, posle mnogo godina.

U okviru „Noći muzeja“, Bojan Muždeka, autor projekta „Kolekcionar kao kustos i selektor“, ukrasiće studio slikama iz privatne kolekcije Radojice Mihajlovića iz Beograda.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar