Mira Adanja-Polak i Vi – 8. decembar 2007.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Kustos Kraljevske galerije u Londonu došao je u Narodni muzej da bi video naše jedinstvene primerke iz perioda Vizantije uoči velike izložbe koju priprema ova svetski poznata institucija o Vizantiji.

Gost emisije je Branimir Popović, glumac koji u kraljevskom pozorištu Zetski dom igra čarobnjaka u predstavi Stevana Koprivice u režiji  Milana Karadžića.

U studiju su slike mladog brazilskog slikara Andre de Lime iz Rio de Žaneira koji sada živi u Beogradu i koji govori o sličnim temperamentima nas i Brazilaca.

Nedavno je otvorena direktna železnička linija od centra Pariza do centra Londona. To je bio veliki događaj za London; prilikom toga se i britanska kraljica obratila naciji.

U Parizu se po peti put dodeljuje evropska nagrada za književnost „Madlena Cepter“, koju će dobiti pisac iz Evrope čije je delo prevedeno na francuski jezik. Ko je sve prisustvovao ovom velikom događaju – videćete u programu.

Zorica Medić ušla je pre 15 godina sa dvoje dece u pomoćne prostorije zgrade solidarnosti. Izbeglica je i nije imala kud. Kako sada živi i kako stanari razumeju reč solidarnost?

Tri tenora koji sebe nazivaju „Pozitivni haos“ pevaju pravu italijansku kanconu.

Da li znate da tuberkuloze još uvek ima? U poseti smo prim. dr Danku Stojniću, direktoru na Institutu za plućne bolesti bolnice Dr Dragiša Mišović, koji se ovom bolešću dugo bavi.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar