Mira Adanja-Polak i Vi – 8. jun 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je prof. dr Dragan Simenunović, ovih dana postavljen za vršioca dužnosti direktora Akademije za nacionalnu bezbednost. To je prvi put da se takvo telo formira na predlog Vlade. Čime će se baviti Akademija za nacionalnu bezbednost? Ko će moći da upiše studije ove akademije i u kom je odnosu ova akademija sa institucijama sličnog profila?

U Beograd dolaze najveće operske zvezde Boljšoj teatra iz Moskve. Povodom Dana Rusije, održaće koncert 13. juna u Centru "Sava".  Razgovarala sam sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čapurinom i sa njim popila čaj u hotelu "Moskva" u Beogradu. Umetnici iz Rusije pevaće najpoznatije operske arije.

Miroslav Lajčak – ministar inostranih poslova Slovačke, bio je ovih dana u poseti Srbiji. Kao prijatelj naše zemlje, podržava sve napore, razume sve naše teškoće i poznaje Srbiju, jer bio je ambasador Slovačke u Srbiji nekoliko godina. Tada sam zabeležila jednu njegovu posetu slovačkom selu Padina, gde je bio i gost porodice Maršal.

U Beogradu je nedavno boravio predsednik Papskog veća iz Vatikana – monsinjor Klaudio Marija Čeli, koga sam srela prilikom inauguracije pape. Ovo je bila njegova prva poseta Srbiji povodom obeležavanja Milanskog edikta. Tom prilikom se sreo sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Upoznaćete Nemanju Pančića, koji je dobio svetsku nagradu "World Press Photo", a to je jedna od najprestižnijih nagrada.

Videćete posebne veštine koje su potrebne za realizaciju specifičnih efekata u filmovima.

Slike u studiju su Ljupča Samardžijskog, koji je nedavno imao uspešnu izložbu na Malti. Nosilac je velikog broja međunarodnih priznanja u oblasti slikarstva i priprema seriju izložbi u Evropi.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 8. jun 2013.”

  1. Miroslav Lajčak nije prijatelj ni Srba ni srpskog naroda, u šta su se uvjeril svi Srbi iz BiH i Republike Srpske kada je on radio kao sprecijalni supervizor za BiH.

    Odgovori

Ostavite komentar