Mira Adanja-Polak i Vi – 9. april 2011.

Subota, 13:55, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u emisiji je predsednik Stručne komisije za lekove. Komisija na čijem se čelu nalazi prof. dr Svetozar Damjanović, direktor Instituta za endokrinologiju KCS,  donosi konačnu odluku o stavljanju ili uklanjanju nekog leka sa liste lekova o trošku RZZO. Pitamo ga o kriterijumima kojima se komisija rukovodi prilikom svojih odluka.

U Sankt Pertersburgu, u sali Marinski teatra, održan je muzički festival koji je osmislila i realizovala Mira Jevtić, međunarodno priznati pijanista. Rodom iz Beograda, školovana u najboljim ruskim školama, osmislila je Internacionalni festival savremenog pijanizma. Tu je predstavila pobednike nekoliko svetskih konkursa među kojima su se našli i Nikola Anđelić, koji je nastupio sa njom i Marinski orkestrom i dirigentom Valerijem Gergijevim, dok je Miloš Mihajlović imao svoj klavirski recital. Bio je to događaj za pamćenje.

Upoznaćete jednog od najvećih kolekcionara gramofonskih ploča, Zorana Marjanovića, koji u svojoj kolekciji ima 50.000 ploča.

Gost u studiju je Maja Reljin, operska pevačica koja se može pohvaliti nastupima van naše zemlje, očekujući šansu u svojoj zemlji.

Tanja Dubljević je rodila dete prerano. Kada je izašla iz bolnice, ono što je dobila kao medicinsku pomoć kako bi dete nesmetano disalo – nije adekvatno za dalji nesmetan razvoj deteta. O tome nam govori i pokušava da utiče na promenu nekih propisa.

Videćete ko će na poklon dobiti violinu.

U studiju ćete videti slike bračnog para, Milice Milićević i Milana Bosnića. Na svojim slikama oni pokušavaju da uspostave poremećeni odnos čoveka i prirode. Oni žive i rade u Beogradu, a izlažu svoja dela širom Evrope.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar