„Politika“ će uvek držati glavu iznad vode

„Politika” će uvek davati balans na večitoj vagi istine, pomalo odmaknuta i naučena da mora sve da preživi i da budućim generacijama pruži dokaze daje sve moguće

Kada god bih putovala, donosila sam reportaže redakciji vašeg lista, nudila ih po svim spratovima „Politike“, probijala se uz stroge zahteve urednika koji su konačno prihvatali neki moj stil, a ja sam bila neumorna u radu i tačnosti da uvek stignem na vreme jer slovoslagači ništa više nisu cenili nego tačnost, priseća se Mira Adanja Polak.

I danas se ništa nije promenilo. „Politika“ je za našu sagovornicu uvek značila proboj ka nemogućem jer je ciljeve uvek postavljala visoko.

Veštine koje je ovaj list izučio tokom dugog niza godina veliki su rezervoar opstanka, poručuje novinarka i TV autorka Mira Adanja Polak koja je svoju karijeru počela upravo u našim novinama

– Nisam se prilagođavala, uvek bih napisala tekst, onako iz srca, sama, nikada naručeno i onda bih ponudila „TV reviji“, „Bazaru“, „Ilustrovanoj Politici“. Kada bih prolazila pored čuvenog „Šumatovca“, gde su sedeli veliki novinari, a ponekada čula i poneki komentar – osećala sam da je novinarstvo moje definitivno zanimanje – nastavlja u iskrenom tonu naša sagovornica.

– I dan danas, kada bih imala važniji intervju davala bih ga i „Politici“. Rado čitam tumačenja događaja koja su često različita. „Politika“ će, kao i cela zemlja, prolaziti kroz turbulentne faze, ali će uvek držati glavu iznad vode. Veštine koje je izučila tokom dugog niza godina, veliki su rezervoar opstanka.

Mira Adanja Polak podvlači da „Politiku“ doživljava kao neku vrstu bedema koji pokušava da se zaštiti od svega trenutnog i svega što je predmet ispitivanja.

– „Politika“ će uvek davati balans na večitoj vagi istine, pomalo odmaknuta i naučena da mora sve da preživi i da budućim generacijama pruži dokaze da je sve moguće – poručuje ova autorka.

(Isidora Masniković, „Politika“, 25. januar 2022)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar