Porodica mi je sve

Već je godinama gledaoce navikla da nedeljno popodne provedu uz njenu emisiju "Mira Adanja-Polak i vi". Dobijala je ekskluzivne intervjue od mnogih svetski poznatih ličnosti i moćnika. Napravila je karijeru na kojoj joj zavide mnogi, a ipak uspešno sačuvala svoju porodicu od očiju javnosti i svojoj unuci Lari ostala samo "baba Mira 2". Ovog leta, kao i prethodnih, gledaocima je ponudila izbor najgledanijih emisija iz serijala "Ekskluzivno" kojima ni sama ne zna broj…

– Ima puno dokumentaraca, a živih programa dve, tri hiljade, pojma nemam. Ko to broji? Možda jednog dana i izbrojim. Osvrćem se samo onda kada napravim grešku. Tada pogledam snimak žive emisije kako grešku ne bih ponovila.

Kada vam je u karijeri bilo najteže?

Kada sam za urednike imala ljude koji ne prepoznaju priču. Ja nikada nisam umela da ispričam rubriku, a oni koji ne znaju šta je novinarstvo traže da im se to objasni.

Da li bi Vama kao novinaru život Mire Adanje-Polak bio zanimljiv za novinske članke ili TV reportaže?

Da, ali ekskluzivu uvek čuvam za sebe.

Da li žalite zbog nečega?

Nemam tu osobinu. Ne žalim ni zbog čega.

Šta Vas najviše ispunjava?

Činjenica da sam uspela da se udam, da imam sina, snaju i unuku.

Koliko je karijera uticala na vašu porodicu?

Nikako, jer moja javnost je samo u onome što radim. Moji ukućani retko gledaju emisije koje radim i nisu nimalo opterećeni mojim poslom. Ako hoćete da posao ne utiče na život porodice, onda u tome i uspevate. Sve je stvar izbora. Porodica je najvažnija, najsigurnija i največnija za sve što radite u životu. Tu mislim i na porodicu iz koje ste potekli, jer sam ja upravo u svojoj dobila prve putokaze koji su me usmerili ka mojoj porodici danas. Bez njih ne bih bila ono što sam. Njih interesujem ja kao ja, a ne kao osoba koja pravi program na televiziji. U porodici nemam popusta.

Koliko vremena provodite sa unukom?

Sa unukom Larom provodim vreme kada nam dođe u goste, kada idemo u park ili kada porodica ide u restoran. Lara ume da me zadivi svojim odgovorima. Na moje pitanje kako joj se zove lutka, odgovorila je "beba Polak". Lara ima dve babe, Miru 1 i Miru 2. Mislim da sam kod nje ja "baba Mira 2" koja tu i tamo zauzme prvu poziciju, ali samo nakratko.

(Milica Kuzmić, „Blic“, 1. jul 2007)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar