Vaša pisma iz 2013. godine

Najnapred da vi čestitam za preubavata emisija i uste poveke ubaviot ambient vo vašeto studio. Imeno za prv pat deneska na satelitskiot kanal na RTS ja gledam vašata emisija koja me fascinira, kako sodrzinski taka i ambientalno. Koga gi vidov slikite vo vašeto studio se zaljubiv na prv pogled, ne znaeiki od koj avtor se no se preubavi pa dokolku postoi nekoja moznos bi sakal da mi podarite edna od niv. Od sega pa nataka so sigurnost ke ve pratam i se nadevam deka ke prodolzite so vakava retko ubava emislija. – Darko Filipovski, Skopje, 24. decembar 2013.

Svake subote pomno pratim svaku Vašu emisiju, teme su Vam izvaredne, nemam zamerki. Dopada mi se što pokušavate da se dotaknete svih životni oblasti koje interesuju običnog čoveka. Ima u Vašim emisijama i lijepih priča o našim poznatim umetnicima, poznatim ličnostima iz čitavog svijeta. Nemam nikakvi zamerki, uvijek lijepo cvijeće i slike u studiju i na kraju sve začinjeno krasnom evergrin muzikom. Hvala Vam za sve subote provedene uz Vašu emisiju, želim Vam dobro zdravlje i puno sreće nadalje.Vaša obožavateljka – Zagorka Jelić, Banja Luka, 19. decembar 2013.

Redovno gledamo Vaše predivne emisije i od srca Vam čestitamo na prijatnim i pozitivnim iznenađenjima. Jabuka ne pada daleko od drveta, poznavao sam Vašega oca na VMA i moja supruga ga je dobro poznavala, jer joj je predavao kao studentkinji na VMA, a posle je i radila kod Vašega oca. To je bio veliki čovek, humanista i stručnjak! Kao oficiri, i supruga je sanitetski oficir, dugo smo godina službovali u Beogradu (supruga je Slovenka, a ja sam Srbin iz Prijedora), neizmerno volimo Srbiju i radujemo se svakom njenom uspehu. Moram Vam priznati da me često hvata nostalgija, ali u životu je to tako… Još jednom, hvala Vam za sve što činite i radite za naše gledaoce i želimo Vam puno sreće i zdravlja u životu. S poštovanjem i srdačan pozdrav! – Marija Ana i Milan Taborin, penzionisani oficiri, Maribor, Slovenija, 15. decembar 2013.

Pratim Vaše emisije i posebno se za njih pripremam, jer ni subotom nemem slobodnog vremena. Hvala Vam što nam dajete tako korisne informacije, što nas podsećate na lepe događaje i na taj način meni lično, a verujem mnogima, pomažete da budu u dobrom raspoloženju, da budu sretni. Srdačno vas pozdravljam – Duška Penezić, Novi Sad, 7. decembar 2013.

Sve Vaše goste s nestrpljenjem iščekujemo svake subote i svi su izuzetni na svoj način. Profesor Dimitrijević je divan, skoro koliko I Vi! Upućujemo mu velike pozdrave iz Podgorice.. Vama hvala za svaku priču i za svaki susret! Srdačno – Aleksandra Knežević, 26. oktobar 2013.

Imam potrebu da se javim da Vam izrazim zahvalnost na dosadašnjem radu, jer su rijetki takvi novinari na našim prostorima. Malo ko ima takav prolaz i takva direkna pitanja postavlja gostima, svi znamo u kakvom vremenu živimo i kako nam je. Zato Vas podržavamo u nastojanju da bar malo problema poguramo naprijed . Hvala Vam na istrajnosti u radu i želimo Vam sve najbolje. Još da Vam kažem da ste puno gledani kod nas u Republici Srpskoj – Slobodan Koljanin, Banjaluka, 10. jun 2013.

Godinama pratim sve vaše emisije i prosto nisam mogao izdržati da vam ne uputim reči hvale i poštovanja za posao koji radite. Želim vam puno sreće u daljem radu. Najbolji ste! – Aleksa Ristić, 9. jun 2013.

Čovjek osjeti potrebu da nešto što je vrlo rijetko na ovim prostorima pohvali. Želim da Vam se zahvalim kao obični gladalac – to što Vi radite ne postoji nadaleko. To što pomažete mladim talentima, što pitate svoje goste direktnim pitanjima o teškim temama, svaka čast. Malo je takvih žena i novinara danas. Gledam Vas stalno i teme su Vam prave. Želim Vam puno zdravlja i uspješan rad.  – Slobodan Koljanin, Banja Luka, 18. maj 2013.

Obraćavam Vam se ovim putem kako bih Vam ukazao zahvalnost na svemu onome što radite kao novinar i voditelj emisije "Mira Adanja-Polak i Vi". Jedna ste od rijetkih koji svoj posao obavljaju profesionalno i objektivno, a u današnje vrijeme, to je jako velika stvar, naročito u novinarstvu. Zahvaljujući onome što prikazujete, imamo raznovrstan sadržaj iz domena kulture, umjetnosti, muzike, koji je nama građanima zaista potreban. Donosite mir i blagostanje u naše domove, jer je svaki put nešto novo, zanimljivije, a svakako saznajemo i proširujemo znanje. Moram reći da se zaista vidi koliko uživate u onome što radite i da je Vaša ljubav prema tom poslu neizmjerna i da Vas ispunjava, što se prenosi na nas gledaoce. Stoga sam se i odlučio na ovaj korak, da Vam ukažem da zaista to cijenim i da Vam se zahvalim na svemu što pružate onima koji vas redovno prate. Želim da znate da Vas redovno pratimo i gledamo u Sarajevu. S poštovanjem – Vedad Eminović, student iz Sarajeva, 13. maj 2013.

Želim da pohvalim Vaš rad na RTS-u. U današnje vrijeme kada nam se javno nude kič, šund, razvrat itd, Vaše emisije nam dođu kao "melem na ranu" ili kao "lotos u blatu". – Aleksandra Zrnić, Doboj, 6. april 2013.

Obožavam Vas i Vašu emisiju. Volela bih da ste u večernjim terminima umesto drugih, ali narod zna dobro Vaše kvalitete. Današnja emisija je bila super. Jedino je trebalo pitati gospodina iz EPS-a da li brinu o ekologiji naše zemlje. Bolje je da građani više troše jeftiniju struju nego da seku višegodišnje drveće. Svi znamo koliko je šume izgorelo letos i koliko su šume značajne za ekosistem. U selu se kaže: "Ako uvedeš parno grejanje u kuću, ode branik šume." Sa nadom da Srbija bude zelena i čista, pozdravlja Vas jedan profesor biologije – Danijela Savić, 23. februar 2013.

Divne su Vam emisije! Uživamo u njima. Suprug i ja smo penzioneri i one nam predstavljaju pravo kulturno prosvećenje. Iza svake ostaje onaj prijatan osećaj zadovoljstva kada duša priželjkuje sledeću i unapred joj se raduje. Danas smo posetili izložbu Branislava Markovića u Kući Đure Jakšića, dopala nam se. Ako Vam uslovi dozvoljavaju, pogledajte je i procenite da li je na neki način jedinstvena. Srdačan pozdrav i još jednom hvala za divna subotnja popodneva! – Mirjana i Milan Andrić, Beograd, 20. februar 2013.

Poštovana Miro, želim da Vam uputim srdačne pozdrave i jedno veliko hvala za Vaše emisije koje su melem za nas koji volimo da se zdravo i humano nadograđujemo u ovom vremenu kada je sve što čini kvalitet degradirano. Kao što je Vaše ime MIR-a, posle Vaših emisija u duši nekako zavlada MIR… barem neko vreme… Želim Vam dobro zdravlje i puno osmeha… – Milena Lukač, Beograd, 16. februar 2013.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

0 komentara na “Vaša pisma iz 2013. godine”

 1. Poštovana gospođo Miro, s posebnim interesovanjem pratila sam veći broj Vaših emisija i posle svake osećala veliko bogatstvo u sebi. I radost. I zadovoljstvo što ima novinara takvog formata, koji zadivljuje. Vaša profesionalnost i istraživački rad zaslužuju najviše ocene, poštovanje i respekt. Vi ste, zaista, u pozitivnom smislu retka i izuzetno komunikativna osoba, vrstan novinar, humanista, istraživač, poznavalac stranih jezika, ekskluzivac prijatnog glasa, sigurna, lepa i produhovljena žena. S poštovanjem, baka Nada.

  Odgovori
 2. Emisija Mire Adanje Polak – nešto najvrednije što se može videti na našim medijima. Respect!

  Odgovori
 3. S radošću iščekujem svaku Vašu emisiju, i uživam u divnim intervjuima, pričama i reportažama koje priređujete! Našem televizijskom programu nedostaje više emisija kao što je Vaša, nadam se da će se to uskoro promijeniti. Ljubomorno se divim Vašem radu, i želim da što duže potraje! S poštovanjem.

  Odgovori
 4. Draga gospođo Miro, Vaše emisije me usrećuju kao i cijelu moju porodicu. Želim vam dobro zdravlje, sreću i da nas dugo još nadahnjujete Vašim predivnim emisijama. Srdačan pozdrav iz Kotora. Znam da volite moj grad i da ste rado viđen gost u njemu.

  Odgovori

Ostavite komentar